- Kød
Ingredienser
- 4 spsk smør (saltet)
- 1 spsk (15 ml) olivenolie
- 1,5 kg okseskank med ben
- Salt og friskkværnet sort peber
- 2 løg, skåret i små tern
- 2 fed hvidløg, hakket
- 4 cm ingefær, revet
- 3 stilke bladselleri, i tern
- 2 gulerødder, skrællet og skåret i tern
- 1/2 tsk røde chiliflager
- 3 spsk (45 ml) tomatpuré
- 2 spsk (30 ml) misopasta
- 2 stk. stjerneanis
- 425 ml oksefond
- 1 dåse kokosmælk à 400 g
- 500 g moskusgræskar
- 2 spsk (30 ml) olivenolie
- 1 spsk koriander
- Salt og friskkværnet sort peber
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180°C.
-
2Smelt smørret i en lille kasserolle over medium varme. Drej kasserollen for at forhindre, at smørret brænder på. Når det er blevet nøddeagtigt og gyldent i farven, kan du fjerne det fra varmen og sætte til side.
-
3Varm 1 spsk olivenolie i Le Creusets Signature-sauterpande. Krydr kødet med salt og sort peber. Brun det ad flere omgange, tag det af og sæt til side.
-
4Tilsæt løg og sautér det olilen i panden i ca. 6-8 minutter, indtil det er blødt. Rør hvidløg og ingefær i og lad det stege i endnu 1 minut. Tilsæt bladselleri og gulerødder og sautér i 3-4 minutter.
-
5Tilsæt de øvrige ingredienser, inkl. det brunede smør. Læg kødet tilbage i gryden. Sæt låget på, og sæt det i ovnen i 2½-3 timer, indtil skanken falder fra benet, og saucen er tyknet.
-
6Læg moskusgræskarret på en bradepande. Dryp med olivenolie og krydr med koriander, salt og sort peber. Steg det sammen med kødet i de sidste 50 minutter af tilberedningstiden. Læg moskusgræskarret i gryden lige før servering.