Misomarineret kylling med grøntsager

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Misomarineret kylling med grøntsager
Et asiatisk indslag til din ugemenu. Disse møre kyllingeoverlår med smagfuld marinade passer sig selv i ovnen, så du kan bruge din tid på andre ting. Servér kylling og grøntsager sammen med ris eller en salat.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kylling
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 500 g kyllingeoverlår
  • ½ rød peber, skåret i skiver
  • ½ gul peber, skåret i skiver
  • 1 aubergine, skåret i mundrette tern
  • 1 squash, skåret i mundrette tern
  • 1 spsk. vegetabilsk olie
  • Hvide og sorte sesamfrø, ristet
Misomarinade
  • 50 g hvid miso (kan købes hos asiatiske købmænd)
  • 1 spsk. honning eller brun farin
  • 3 spsk. mirin (sød risvin) (kan købes hos asiatiske købmænd)
  • 2 spsk. sake
  • 2 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 tsk. karrypulver
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom alle ingredienserne til marinaden i en skål og bland godt sammen. Lad kyllingen marinere i minimum 2 timer i køleskabet – gerne natten over.
  • 2
    Varm ovnen på til 200°C.
  • 3
    Kom alle grøntsagerne i bradepanden og vend dem med olie. Steg i ovnen i 15 minutter.
  • 4
    Tag kyllingen ud af marinaden, og læg den oven på grøntsagerne. Hæld et par skefulde marinade ud over grøntsagerne for at give dem ekstra smag.
  • 5
    Steg videre i cirka 30 minutter til kyllingen er gennemstegt. Drys med sesamfrø og servér.