- Kylling
Ingredienser
- 500 g kyllingeoverlår
- ½ rød peber, skåret i skiver
- ½ gul peber, skåret i skiver
- 1 aubergine, skåret i mundrette tern
- 1 squash, skåret i mundrette tern
- 1 spsk. vegetabilsk olie
- Hvide og sorte sesamfrø, ristet
- 50 g hvid miso (kan købes hos asiatiske købmænd)
- 1 spsk. honning eller brun farin
- 3 spsk. mirin (sød risvin) (kan købes hos asiatiske købmænd)
- 2 spsk. sake
- 2 fed hvidløg, fintrevet
- 1 tsk. karrypulver
-
Fremgangsmåde
-
1Kom alle ingredienserne til marinaden i en skål og bland godt sammen. Lad kyllingen marinere i minimum 2 timer i køleskabet – gerne natten over.
-
2Varm ovnen på til 200°C.
-
3Kom alle grøntsagerne i bradepanden og vend dem med olie. Steg i ovnen i 15 minutter.
-
4Tag kyllingen ud af marinaden, og læg den oven på grøntsagerne. Hæld et par skefulde marinade ud over grøntsagerne for at give dem ekstra smag.
-
5Steg videre i cirka 30 minutter til kyllingen er gennemstegt. Drys med sesamfrø og servér.