Morgenbiksemad med oksekød, kartofler og æg

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Morgenbiksemad med oksekød, kartofler og æg
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Urtesauce
  • 0,6 dl avocadoolie eller olivenolie
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • 1 skalotteløg, hakket
  • 60 g hakket frisk persille
  • 1/2 tsk. kosher salt
  • 1/4 tsk. friskkværnet sort peber
Biksemad med oksekød og kartofler
  • 250 g top mørbradbøf
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber
  • 2 spsk. avocadoolie, delt
  • 225 g kartofler i tern
  • 120 g gult løg i tern
  • 120 g rød peber i tern
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 1/4 tsk paprika
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 3 æg
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Til urtesaucen: Hæld olie, rødvinseddike, skalotteløg, persille, salt og peber i en mellemstor skål. Pisk, indtil det hele er blandet, og sæt det til side.
  • 2
    Til biksemaden: Forvarm grillen til 260 °C eller høj varme. Når grillen er varm, skal stegepanden placeres på grillristene for at forvarme i 5 minutter.
  • 3
    Dup kødet tørt, og krydr begge sider med salt og peber. Tilsæt 1 spiseskefuld avocadoolie til stegepanden. Når olien er varm, tilsættes kødet og tilberedes i 4 minutter. Vend kødet, og steg, indtil den indvendige temperatur når 55 °C, ca. 4-5 minutter længere. Læg mørbradbøffen på et skærebræt for at hvile.
  • 4
    Skru varmen ned til medium (ca. 180 °C), og tilsæt den resterende spiseskefuld avocadoolie til stegepanden. Tilsæt kartofler, løg, peber, hvidløg, paprika og cayennepeber. Rør rundt for at blande det hele, og krydr derefter med en knivspids salt og peber. Kog det, rør rundt en gang imellem, indtil peberfrugter og løg er bløde og kartoflerne er sprøde og bløde, ca. 8-10 minutter. Smag til med ekstra salt og peber, hvis det ønskes.
  • 5
    Skær kødet i tern. Skru varmen ned til middellav (ca. 150 °C), og tilsæt kødet i blandingen. Rør det sammen. Hæld æggehvider og -blommer ud over biksemaden, og krydr derefter med en knivspids salt og peber. Luk grilllåget (eller dæk gryden med folie) og bag, indtil æggehviderne er faste, men æggeblommen stadig lidt blød, ca. 5 minutter.
  • 6
    Tag retten af grillen og server biksemad og æg drysset med urtesaucen.
 
Få et solidt måltid med denne energifulde biksemad, der er tilberedt på grillen. Alle de solide ingredienser i denne ret, som er lavet i vores BBQ Outdoor stegepande, serveres med en skøn urtesauce. Den færdige ret - en farverig medley af grøntsager, mørbradbøf og stegte æg - er nem at sætte på bordet, perfekt til morgenmad, brunch eller endda middag udendørs.
 
 
Le Creuset