
HOVEDINGREDIENSER
- Kød
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
Urtesauce
- 0,6 dl avocadoolie eller olivenolie
- 2 spsk. rødvinseddike
- 1 skalotteløg, hakket
- 60 g hakket frisk persille
- 1/2 tsk. kosher salt
- 1/4 tsk. friskkværnet sort peber
Biksemad med oksekød og kartofler
- 250 g top mørbradbøf
- Salt
- Friskkværnet sort peber
- 2 spsk. avocadoolie, delt
- 225 g kartofler i tern
- 120 g gult løg i tern
- 120 g rød peber i tern
- 1 fed hvidløg, hakket
- 1/4 tsk paprika
- 1 knivspids cayennepeber
- 3 æg
-
Fremgangsmåde
-
1Til urtesaucen: Hæld olie, rødvinseddike, skalotteløg, persille, salt og peber i en mellemstor skål. Pisk, indtil det hele er blandet, og sæt det til side.
-
2Til biksemaden: Forvarm grillen til 260 °C eller høj varme. Når grillen er varm, skal stegepanden placeres på grillristene for at forvarme i 5 minutter.
-
3Dup kødet tørt, og krydr begge sider med salt og peber. Tilsæt 1 spiseskefuld avocadoolie til stegepanden. Når olien er varm, tilsættes kødet og tilberedes i 4 minutter. Vend kødet, og steg, indtil den indvendige temperatur når 55 °C, ca. 4-5 minutter længere. Læg mørbradbøffen på et skærebræt for at hvile.
-
4Skru varmen ned til medium (ca. 180 °C), og tilsæt den resterende spiseskefuld avocadoolie til stegepanden. Tilsæt kartofler, løg, peber, hvidløg, paprika og cayennepeber. Rør rundt for at blande det hele, og krydr derefter med en knivspids salt og peber. Kog det, rør rundt en gang imellem, indtil peberfrugter og løg er bløde og kartoflerne er sprøde og bløde, ca. 8-10 minutter. Smag til med ekstra salt og peber, hvis det ønskes.
-
5Skær kødet i tern. Skru varmen ned til middellav (ca. 150 °C), og tilsæt kødet i blandingen. Rør det sammen. Hæld æggehvider og -blommer ud over biksemaden, og krydr derefter med en knivspids salt og peber. Luk grilllåget (eller dæk gryden med folie) og bag, indtil æggehviderne er faste, men æggeblommen stadig lidt blød, ca. 5 minutter.
-
6Tag retten af grillen og server biksemad og æg drysset med urtesaucen.
Få et solidt måltid med denne energifulde biksemad, der er tilberedt på grillen. Alle de solide ingredienser i denne ret, som er lavet i vores BBQ Outdoor stegepande, serveres med en skøn urtesauce. Den færdige ret - en farverig medley af grøntsager, mørbradbøf og stegte æg - er nem at sætte på bordet, perfekt til morgenmad, brunch eller endda middag udendørs.
