Morgenboller med topping

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
10+ 10+
Morgenboller med topping
Lækre morgenboller som egner sig perfekt til morgenmad, eller når du har lyst. Bollerne kan varieres med forskellig topping.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 1 spsk. havsalt
  • 2 dl kvark
  • 6 dl koldt vand
  • 250 g ølandshvedemel, fuldkorn
  • 600 g fint durummel
Pensling og topping:
  • 1 æg
  • Solsikkekerner
  • Grækarkerner
  • Birkes
  • Speltflager
  • Sesamfrø
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Smuldr gæren i en stor skål og tilsæt salt, kvark og vand.
  • 2
    Rør melet i lidt efter lidt, og ælt dejen i mindst 15 minutter. Dejen skal være klistret.
  • 3
    Læg dejen tilbage i skålen, og drys lidt mel over. Dæk skålen til med film, og sæt dejen på køl natten over.
  • 4
    Tænd ovnen på 200° C.
  • 5
    Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud af skålen. Ælt den igennem, og form den til 20 boller.
  • 6
    Læg dem på en bageplade – så tæt, at de rører hinanden. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og kom forskelligt drys på de enkelte boller.
  • 7
    Bag bollerne i den varme ovn i 30-35 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.
  • 8
    Tip:
  • 9
    Med Le Creusets bageplade behøver du ikke bruge bagepapir eller smørelse.