- Mel
Ingredienser
- 10 g gær
- 1 spsk. havsalt
- 2 dl kvark
- 6 dl koldt vand
- 250 g ølandshvedemel, fuldkorn
- 600 g fint durummel
- 1 æg
- Solsikkekerner
- Grækarkerner
- Birkes
- Speltflager
- Sesamfrø
-
Fremgangsmåde
-
1Smuldr gæren i en stor skål og tilsæt salt, kvark og vand.
-
2Rør melet i lidt efter lidt, og ælt dejen i mindst 15 minutter. Dejen skal være klistret.
-
3Læg dejen tilbage i skålen, og drys lidt mel over. Dæk skålen til med film, og sæt dejen på køl natten over.
-
4Tænd ovnen på 200° C.
-
5Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud af skålen. Ælt den igennem, og form den til 20 boller.
-
6Læg dem på en bageplade – så tæt, at de rører hinanden. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og kom forskelligt drys på de enkelte boller.
-
7Bag bollerne i den varme ovn i 30-35 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.
-
8Tip:
-
9Med Le Creusets bageplade behøver du ikke bruge bagepapir eller smørelse.