- Æg
Ingredienser
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 80 g chorizo, i skiver
- 100 g champignon, i skiver
- 50 g frisk spinat
- 2 kartofler, kogt og i tern
- 8-10 cherrytomater i olivenolie
- 7 æg
- 1 dl madlavningsfløde
- 50 g frisk parmesanost, revet
- 1 kvist frisk timian, finthakket
- 1 tsk. karry
- 1 tsk. gurkemeje
- Salt og peber
- Sprødt rugbrød eller surdejsbrød
- Frisk timian til pynt
-
Fremgangsmåde
-
1Sådan gør du:
-
2Tænd ovnen på 175 grader varm luft.
-
3Vask kartoflerne grundigt og skær dem i tern af ca. 1 x 1 cm. Kog dem i 3-5 minutter.
-
4Sautér løg og hvidløg på en pande til de er klare og bløde. Tilføj chorizo og champignon og lad det stege med i ca. 3-5 minutter. Smid spinaten på panden og lad den stege med til den akkurat er faldet sammen. Tag panden af varmen.
-
5Pisk æg, fløde, parmesanost, frisk timian, karry, gurkemeje og salt og peber sammen.
-
6Find dine små minigryder frem og fordel kartofler og fyld heri efterfulgt af din æggemasse. Fyld ikke æggemassen helt op til kanten, da det vil hæve en del i ovnen. Har du ikke en håndfuld minigryder, kan du også bruge en pande eller et fad der kan gå i ovnen.
-
7Afslut med at smide to tomater i hver og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, eller til æggene er gennembagt.
-
8Top dem med frisk timian og nyd dem med sprødt rugbrød.