- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 2 kg blåmuslinger
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 pastinak
- 3 gulerødder
- 1 porre
- 1 spsk. smør
- 1,5 dl hvidvin
- 2,5 dl urtebouillon
- ½ liter piskefløde
-
Fremgangsmåde
-
1Skyl muslingerne grundigt og kassér de muslinger, der er i stykker eller ikke vil lukke sig, når de bankes let i bordet.
-
2Skær skalotteløg og hvidløg i meget små tern. Skær pastinak, gulerødder og porre i små tern.
-
3Opvarm smør i en stor gyde og svits løget til det er klart. Kom de resterende grøntsager i gryden og steg i 5-6 minutter før hvidvin tilføjes. Lad alkoholen dampe af i 2-3 minutter og tilføj bouillon, salt og peber samt fløde.
-
4Når suppen koger, tilføjes muslingerne og det hele koger i 8-10 minutter under låg. Ryst gryden et par gange undervejs.
-
5Check at alle muslinger har åbent sig. Kog evt. i yderlige et par minutter. Ryst gryden.
-
6Anret muslinger i skåle og servér brød og fritter til.