Ingredienser
- 30ml olivenolie
- 2 små løg, skrællede og finthakkede
- 4 fed hvidløg, skrællet og skiveskåret
- Skallen fra 1 citron
- 3 kviste frisk timian
- 500 ml Méthode Cap Classique eller mousserende vin
- 1,5 kg friske muslinger, rengjorte
- Havsalt og friskkværnet sort peber til at smage til med
- Frisk dild, til pynt
- Sprødt brød, til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Hæld olivenolien i en Le Creuset Signature 30 cm buffetgryde over middel varme. Sautér løgene, indtil de er gennemsigtige og bløde. Tilsæt hvidløg, citronskal og timian, og lad det simre i yderligere 2 minutter. Skru op for varmen, og tilsæt muslinger og MCC eller mousserende vin.
-
2Læg låg på, og kog over højere varme i 5-8 minutter, indtil muslingerne åbner sig og får en klar, orange farve. Skru ned for varmen, og krydr saucen med salt og peber efter smag. Kog den lidt ind og servér retten varm, garneret med dild og med sprødt brød.