Mousserende vin og hvidløgs muslinger

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Mousserende vin og hvidløgs muslinger
Denne gryderet med muslinger er både velsmagende og meget nem at lave. Minimal indsats og maksimal gevinst.
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 30ml olivenolie
  • 2 små løg, skrællede og finthakkede
  • 4 fed hvidløg, skrællet og skiveskåret
  • Skallen fra 1 citron
  • 3 kviste frisk timian
  • 500 ml Méthode Cap Classique eller mousserende vin
  • 1,5 kg friske muslinger, rengjorte
  • Havsalt og friskkværnet sort peber til at smage til med
  • Frisk dild, til pynt
  • Sprødt brød, til servering
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Hæld olivenolien i en Le Creuset Signature 30 cm buffetgryde over middel varme. Sautér løgene, indtil de er gennemsigtige og bløde. Tilsæt hvidløg, citronskal og timian, og lad det simre i yderligere 2 minutter. Skru op for varmen, og tilsæt muslinger og MCC eller mousserende vin.
  • 2
    Læg låg på, og kog over højere varme i 5-8 minutter, indtil muslingerne åbner sig og får en klar, orange farve. Skru ned for varmen, og krydr saucen med salt og peber efter smag. Kog den lidt ind og servér retten varm, garneret med dild og med sprødt brød.
 
Kokkens råd: Tilsæt en halv kop fløde, når muslingerne er kogt, lige før saucen begynder at simre, for at få en cremet, lækker sauce.
 
 
Le Creuset