Muffins med hasselnødder og chokolade

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
+10 +10
Muffins med hasselnødder og chokolade
Her er en børnevenlig opskrift til den ultimative bagehygge i weekenden. De lækre muffins smager bedst på dagen, men du kan også opbevare dem i en forseglet beholder og varme dem op igen før servering.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
  • Chokolade
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 350 g selvhævende mel
  • 0,5 tsk. natron
  • 50 g kakaopulver
  • 100 g brun farin
  • 125 g smeltet smør
  • 2 æg, pisket
  • 250 ml kærnemælk
  • 60 ml mælk
  • 125 ml smørbart hasselnødde-chokoladepålæg
  • 50 g hasselnødder, ristet og grofthakket, til pynt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en muffinform til 12 muffins.
  • 2
    Sigt og vend de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt smør, æg, kærnemælk, og bland til en jævn masse. Tilsæt mælk for at lave en klistret dej.
  • 3
    Fyld en tredjedel af hver beholder i muffinformen med dej. Kom topping-blandingen i en sprøjtepose, sprøjt ca. en teskefuld blanding i midten af hver muffin, og gem fyldet under en spiseskefuld dej. Top med hasselnødder, og bag i 15 minutter, da de skal være lidt klistret.
  • 4
    Lad dem hvile i muffinformen i 5 minutter, tag dem ud, og lad dem køle helt af på en bagerist.
 
Tip:
Selvhævende mel er ikke almindeligt i Danmark, men du kan nemt lave det selv.
Opskrift på selvhævende mel:
• 250 g hvedemel
• 2,5 tsk bagepulver
•0,5 tsk fint salt
Sigt det hele sammen og brug det med det samme. Opskriften fordobles efter behov.
 
 
Le Creuset