- Grøntsager
Ingredienser
- 1 spsk. olie til stegning
- 1 rødløg, grofthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 kg hakket lammekød
- 1 spsk. Herbes de Provence (eller lignende krydderi)
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 spsk. røget paprika
- 1 tsk mild karry
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 spsk. tomatchutney
- 400 g hakkede tomater i dåse
- 400 g søde kartofler i tynde skiver (0,5 cm)
- 400 g aubergine skåret i tynde skiver (0,5 cm)
- Salt og peber
- 100 g smør
- 100 g hvedemel
- 800 ml mælk
- 2 tsk stødt muskatnød
- 1 æg
- Salt og peber
- 50 g cheddarost, revet
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200°C/ 180°C varmluft
-
2Placer bradepanden på komfuret ved middel varme. Tilsæt olie og opvarm forsigtigt. Tilsæt løg og steg det i 5 minutter, indtil det begynder at blive blødt, og tilsæt derefter hvidløg, og steg det i yderligere 1 minut.
-
3Kom det hakkede kød i bradepanden og steg, indtil det er brunt. Drys Herbes de Provence, kanel, paprika, karry og spidskommen over kødet, tilsæt tomatchutney og vend det hele sammen.
-
4Vend de hakkede tomater i bradepanden med kødet, og fyld den tomme dåse med vand og hæld også det i. Rør alle ingredienserne sammen, før du lader det simre over en medium lav varme i 30 minutter, indtil væsken er reduceret, og du har en tyk kødsauce.
-
5I mellemtiden anbringes kartoffelskiver i saltet, kogende vand, og de koges i 5 minutter for blot at blødgøre dem lidt. Hæld vandet fra og sæt dem til side.
-
6Pensl aubergineskiverne med lidt olie og steg dem på en grillpande, indtil skiverne begynder at blive brune. Stil til side sammen med kartoflerne, indtil retten er klar til at blive samlet.
-
7Bechamelsauce: Lav først en opbagning ved at smelte smørret i en tykbundet gryde, tilsætte melet og blande grundigt. Steg under konstant omrøring over en lav til medium varme i ca. 2 minutter.
-
8Tilsæt gradvist mælken. Rør rundt hele tiden, mens opbagningen absorberer væsken ved hver tilsætning for at skabe en glat, blank sauce. Når al mælken er tilsat, skal du drysse muskatnød i, piske ægget i og så tage saucen af varmen. Smag til med salt og peber.
-
9For at samle musakaen, skal du fordele kødsaucen jævnt på bunden af bradepanden. Fordel derefter de grillede auberginer efterfulgt af de søde kartofler. Hæld til sidst saucen over, og afslut med den revne ost. Bag i ovnen i 35-40 minutter, indtil musakaen er gyldenbrun og sprød på toppen.
-
10Når den er bagt, tages musakaen ud af ovnen, og den skal hvile i 5 minutter for at blive fast.