- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 1 kg blåmuslinger
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 3 stængler bladselleri
- 2 store tomater
- 100 g gode nicoise oliven eller tilsvarende
- 3 dl hvidvin
- Bredbladet persille
-
Fremgangsmåde
-
1Gå muslingerne igennem og kassér alle ødelagte eller åbne, som ikke lukker efter et lille bank mod bordet. Fjern skægget på bagsiden af muslingerne og skyl dem i koldt vand.
-
2Finthakket løg, hvidløg og bladselleri skæres i tern og sauteres i 3 spsk. olivenolie i en gryde. Gem bladene fra sellerien til at pynte med til sidst.
-
3Når løgene er glasklare, kommes oliven og hvidvin ved. Lad det simre i et par minutter under låg før der kommes grove tomattern i gryden.
-
4Kom muslingerne i og læg låg på. Bevæg gryden fra tid til anden, så der er lidt cirkulation ved muslingerne, men forsøg at holde låget på, så dampen ikke forsvinder. Efter 3-4 minutter skulle muslingerne gerne være åbne og klar til servering. Alle muslinger, der ikke er åbne, skal kasseres.
-
5Top med en smule bredbladet persille og bladene fra bladsellerien. Server med godt brød til.