- Oksekød
Ingredienser
- 600-800 g hakket oksekød
- 6 kviste timian
- salt og sort peber
- 4 gode burgerboller
- 100 g syltede rødbeder
- 30 g kapers
- 1 rødløg
- 3 spsk. god majonæse
- 2 spsk. grov sennep
- 15 g ristede hasselnødder
-
Fremgangsmåde
-
1Snit rødløget fint, og hak rødbederne i små tern.
-
2Blend alle ingredienserne til salsaen sammen og smag til med salt og peber.
-
3Rør majonæsen sammen med sennep og hakkede nødder.
-
4Hak timian fint, og bland det sammen med farsen.
-
5Del farsen i 4 stykker, klap dem godt sammen i hænderne, og lav 4 faste kugler.
-
6Klap dem derefter flade, og form dem til burgerbøffer med en kniv. Krydr godt med salt og peber.
-
7Steg bøfferne på en pande ved høj varme i 1 spsk. vegetabilsk olie i ca. 2 minutter på hver side.
-
8Lun burgerbollerne i ovnen, og smør dem med majonæse.
-
9Læg bøffen på underbollen, og fordel rødbedesalsaen ovenpå.
-
10Snit rødløget fint, og hak rødbederne i små tern.