- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 10-12 stk.
- 100 g fuldkornshvedemel
- 200 g hvedemel med højt glutenindhold (tipo 00 eller Ølandshvede)
- 1 tsk. fint salt
- 1 tsk. bagepulver
- 75 g smør
- 125-150 g vand
- 1 kg blåmuslinger
- 2 skalotteløg
- 25 g smør
- 2,5 dl hvidvin
- 4 blommer
- 4 spsk. koldpresset rapsolie
- 1-2 spsk. æbleeddike
- Salt og peber
- 2 spsk. finthakket purløg
- 1 spsk. friskrevet peberrod
- 2 dl creme fraiche
- 1 spsk. honning
- ½ fintsnittet spidskål
- 125 g salturt (Kan findes på stranden eller købes hos fiskemanden)
- Rød skovsyre
-
Fremgangsmåde
-
1Rør meltyperne, salt og bagepulver sammen. Arbejd smørret ind i melet til det har en let sandet konsistens.
-
2Tilsæt vand løbende og ælt det godt sammen til dejen er ensartet og smidig. Form 10-12 kugler af dejen og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord.
-
3Grill fladbrødene ca. 2 minutter på hver side på en meget varm grillpande. Opbevar de færdige brød under stanniol, med et forklæde ovenpå, for at holde brødene bløde.
-
4Skyl muslingerne grundigt. Alle åbne muslinger, som ikke lukker sig når de bliver banket let, skal kasseres. Det samme gælder for alle beskadigede muslinger.
-
5Sauter grofthakket skalotteløg i smørret i ca. 2 minutter i en gryde til de er klare. Kom vinen ved og læg låg på gryden.
-
6Kom muslingerne i gryden og kog dem under låg i ca. 3 minutter. Ryst gryden undervejs.
-
7Tag muslingerne op af gryden og pil dem ud af skallen. Kasser alle muslinger, som ikke har åbnet sig. Gem fonden som er tilbage i gryden til en krabbebisque eller en sauce.
-
8Hak blommerne i fine tern og vend dem med olie, eddike, salt, peber, purløg og peberrod.
-
9Rør creme fraiche og honning sammen og server tortillas med en bund af fintsnittet spidskål, creme fraicheblandingen, blommesalsa og dampede muslinger. Top til sidst med rød skovsyre.