- Kød
Ingredienser
- 400 g oksefilet
- Salt og peber
- ½ dl sennep med hele korn
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1 tsk trøffelolie
- Grønkål
- Olivenolie
- Salt
- Aioli
- Friske krydderurter, fx timian, brøndkarse, persille
- Olivenolie
- Citronsaft
- Ristet brød, fx ciabatta
-
Fremgangsmåde
-
1Grønkålschips:
-
2Sæt ovnen på 140 ° (alm. ovn)
-
3Fjern de grove stilke fra grønkålen, og riv bladene i lidt mindre stykker. De skal stadig være store, da de skrumper meget i ovnen.
-
4Fordel bladene på en bageplade beklædt med bagepapir. Stænk med olivenolie, og massér det ind i bladene. Drys med salt.
-
5Bag dem i cirka 15 minutter, eller til de er sprøde. Hold øje med dem, da de nemt kan blive brændt. Gem til anretning.
-
6Oksecarpaccio:
-
7Halver oksekødet på langs med en skarp kniv. Læg et stort stykke husholdningsfilm på bordpladen, og læg ét af filetstykkerne på midten. Krydr godt med salt og peber.
-
8Pensl filetstykket med sennep, og stænk med balsamicoeddike og trøffelolie. Rul kødet stramt ind i husholdningsfilmen. Gentag processen med det andet filetstykke.
-
9Læg filetstykkerne i fryseren i minimum 2 timer eller natten over.
-
10Skær kødet inde inden servering. Skær tynde skiver og placer dem taglagt på en tallerken eller et fad.