Oksekødsragout med cheddar-krydderurteboller

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Oksekødsragout med cheddar-krydderurteboller
Comfort food, når det er bedst. Denne langtidsstegte ragout med oksekød og boller med cheddar og krydderurter, der er fyldt til randen med fyldig smag, er perfekt til søndagsfrokosten.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL RAGOUTEN
  • 125 g bacontern
  • 1 kg oksekød i tern
  • Salt og friskkværnet sort peber
  • 1 stort løg, skåret i fine tern
  • 4 stilke bladselleri, skåret i fine tern
  • 3 store løg, skåret i fine tern
  • 3 store fed hvidløg, hakket
  • 3 store kartofler eller pastinakker, i tern
  • 2 spsk tomatpuré
  • 3 dl rødvin
  • 1 l okse- eller kyllingebouillon
  • 2 spsk Worcestershiresauce
  • 1 laurbærblad
  • 3 stilke timian
  • 1 spsk stivelse (valgfrit)
  • 125 g karljohansvampe, skåret i skiver
  • Hakket persille
TIL BOLLERNE MED CHEDDAR OG KRYDDERURTER
  • 250 g mel
  • 1 spsk bagepulver
  • 60 g klaret smør
  • 150 g revet cheddarost
  • 1,5 dl mælk
  • 2 spiseskefulde hakkede krydderurter, såsom persille, purløg og/eller timian
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Steg baconternene i en Le Creuset buffetgryde på medium varme. Når den er sprød, tages den op og sættes til side, mens fedtet gemmes til oksekødet.
  • 2
    Krydr oksekødet med salt og peber, og steg det på høj varme i gryden med det varme baconfedt portionsvis. Når det er stegt, fjerner du det fra panden og sætter det til side i en skål.
  • 3
    Steg løg, selleri og gulerodstern i den samme gryde. Tilsæt lidt olie, hvis det er nødvendigt. Afslutningsvist tilsætter du hvidløg og steger det, indtil det er gennemskinneligt.
  • 4
    Tilføj laurbærblad og timian, og rør tomatpastaen i.
  • 5
    Hæld rødvinen og Worcestershiresauce i, og bring i kog.
  • 6
    Kom de stegte oksekødstern tilbage i gryden og fyld den op med oksebouillon.
  • 7
    Bring i kog igen, hvorefter du skruer ned til lav varme og lader retten simre i 1½ time. Derefter tilføjer du kartoflerne og lader den simre i yderligere ½ time.
  • 8
    Fjern laurbærbladet og timiankvistene. Hvis ragoutens sauce stadigvæk er for tynd, kan du røre stivelsen sammen med en smule koldt vand, hvorefter du tilføjer blandingen til saucen og bringer den i kog.
  • 9
    Vend de finthakkede svampe og baconternene i.
  • 10
    Begynd med at lave bollerne.
  • 11
    Til bollerne med cheddar og krydderurter: Forvarm ovnen til 180 °C/varmluft 160 °C/gasmærke 4.
  • 12
    Til bollerne: Bland melet med bagepulveret, og tilføj derefter smørret i små terninger. Bland det sammen. Tilføj al den revne cheddar og mælken, hvorefter du ælter det hele sammen til en dej.
  • 13
    Form dejen til 6-8 boller, og fordel dem i en cirkel med en smule plads imellem dem på ragouten. Bag bollerne i den forvarmede ovn uden låg i cirka 30 til 40 minutter, indtil bollerne er pænt brunede og gennembagte.
  • 14
    Drys persille over gryderetten og server.