- Kød
Ingredienser
- 300 g oksefilet
- 2 spsk. sojasauce
- 2 spsk. sennep med hele korn
- 50 g kapers
- 4 æggeblommer
- Parmesan, fintrevet
- Aioli
- Olivenolie
- Citronsaft
- Friske krydderurter, fx timian, brøndkarse, persille
- Ristet brød, fx ciabatta
- Grønkål
- Olivenolie
- Salt
-
Fremgangsmåde
-
1Grønkålschips:
-
2Sæt ovnen på 140 ° (alm. ovn)
-
3Fjern de grove stilke fra grønkålen, og riv bladene i lidt mindre stykker. De skal stadig være store, da de skrumper meget i ovnen.
-
4Fordel bladene på en bageplade beklædt med bagepapir. Stænk med olivenolie, og massér det ind i bladene. Drys med salt.
-
5Bag dem i cirka 15 minutter, eller til de er sprøde. Hold øje med dem, da de nemt kan blive brændt. Gem til anretning.
-
6Anretning:
-
7Skær fileten i tern på 1 cm, og læg dem i en skål sammen med sojasauce, sennep og kapers. Rør tataren godt sammen, og opbevar den evt. på køl indtil servering.
-
8Anret tataren i fire skåle, og top portionerne med en rå æggeblomme og en skefuld hvidløgs-aioli. Stænk med citronsaft og olivenolie, og drys med revet parmesan. Pynt til sidst retten med grønkålschips, og servér et godt brød til.