Ingredienser
- 500-600g friske jordbær
- 70 g hvid eller brun sukker
- 30 g majsstivelse
- 30 g smør
- 3 æg
- 200 g sukker
- 200 g mel
- 210 g kærnemælk
- 80 g smeltet smør
- 2 tsk. bagepulver
- 1 spsk. Vanilje ekstrakt
- En knivspids salt
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200°C
-
2Start med jordbærkompotten. Vask og skær jordbær i tykke skiver.
-
3Læg dem i din Le Creuset buffetgryde og tilføj sukker, smør og majsstivelse.
-
4Bland ingredienserne sammen og tænd blusset på lav til medium varme. Tilbered indtil dine jordbær begynder at smelte. Rør regelmæssigt.
-
5Lad dine jordbær simre i 10-15 minutter indtil de er bløde.
-
6Fjern fra varmen
-
7Til kagebunden skal du nu blande mel og bagepulver.
-
8Smelt dit smør og sæt det til side.
-
9I en ny skål tilføjer du æg og sukker, og pisker ved høj hastighed i 5-6 minutter indtil massen skummer og er tredoblet i størrelsen. Tilføj vanilje ekstrakt 30 sekunder inden du stopper med at piske.
-
10Si halvdelen af de tørre ingredienser i forsigtigt, rør godt rundt og tilføj det smeltede smør samt kærnemælken på én gang. Rør kontinuerligt og tilføj nu langsomt de resterende tørre ingredienser. Fortsæt til det er rørt sammen. Dejen skal være en smule klumpet og ikke alt for blød, ellers er den rør for meget. Små klumper af mel gør ikke noget!
-
11Hæld dejen oveni jordbærkompotten, og sæt buffetgryden i din forvarmede ovn.
-
12Bag i 40-45 minutter, eller indtil dejen krummer en smule.
-
13Lad kagen køle i 15-25 minutter, og flip derefter gryden på en tallerken imens den stadig er varm.
-
14Lad kagen køle helt før du dekorerer med flødeskum eller friske jordbær.