One-pot Jordbær Spongekage

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
+10 +10
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Jordbær kompot:
  • 500-600g friske jordbær
  • 70 g hvid eller brun sukker
  • 30 g majsstivelse
  • 30 g smør
Spongekage:
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 200 g mel
  • 210 g kærnemælk
  • 80 g smeltet smør
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. Vanilje ekstrakt
  • En knivspids salt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 200°C
  • 2
    Start med jordbærkompotten. Vask og skær jordbær i tykke skiver.
  • 3
    Læg dem i din Le Creuset buffetgryde og tilføj sukker, smør og majsstivelse.
  • 4
    Bland ingredienserne sammen og tænd blusset på lav til medium varme. Tilbered indtil dine jordbær begynder at smelte. Rør regelmæssigt.
  • 5
    Lad dine jordbær simre i 10-15 minutter indtil de er bløde.
  • 6
    Fjern fra varmen
  • 7
    Til kagebunden skal du nu blande mel og bagepulver.
  • 8
    Smelt dit smør og sæt det til side.
  • 9
    I en ny skål tilføjer du æg og sukker, og pisker ved høj hastighed i 5-6 minutter indtil massen skummer og er tredoblet i størrelsen. Tilføj vanilje ekstrakt 30 sekunder inden du stopper med at piske.
  • 10
    Si halvdelen af de tørre ingredienser i forsigtigt, rør godt rundt og tilføj det smeltede smør samt kærnemælken på én gang. Rør kontinuerligt og tilføj nu langsomt de resterende tørre ingredienser. Fortsæt til det er rørt sammen. Dejen skal være en smule klumpet og ikke alt for blød, ellers er den rør for meget. Små klumper af mel gør ikke noget!
  • 11
    Hæld dejen oveni jordbærkompotten, og sæt buffetgryden i din forvarmede ovn.
  • 12
    Bag i 40-45 minutter, eller indtil dejen krummer en smule.
  • 13
    Lad kagen køle i 15-25 minutter, og flip derefter gryden på en tallerken imens den stadig er varm.
  • 14
    Lad kagen køle helt før du dekorerer med flødeskum eller friske jordbær.
 
Laora er selvlært bageblogger fra København, hvor hun driver kagebloggen @bakedbylaora på Instagram. Hun elsker at nørkle med ingredienser og udvikle opskrifter på kager, brød og andre søde sager. Hun forsøger altid at holde sine opskrifter korte og simple, så de er nemme at følge og forstå.
 
 
Le Creuset