- Brød & korn
Ingredienser
- 160 g mælk
- 20 g sukker
- 15 g gær
- 1 stk æg
- 1 tsk salt
- 350 g hvedemel
- 65 g smør, blødt
- 150 g gouda (eller revet mozzarella)
- 60 g smør
- 2 fed hvidløg
- 2 håndfulde basilikum
- Flagesalt
-
Fremgangsmåde
-
1DAG 1: Forbered: Husk at tage smør ud i god tid, så det bliver blødt inden brug.
-
2Briochedej: Start med at lune mælken og kom i en røreskål. Tilsæt gær og sukker og rør, indtil den er opløst. Tilsæt salt, æg og mel og rør i ca. 10 min. indtil dejen er glat, homogen og slipper skålens kanter. Tilsæt derefter smør i tern, lidt efter lidt, dejen skal optage smørret inden du tilsætter mere. Lad dejen køre i ca. 5 min. efter alt smør er optaget indtil den er flot blank. Kom film over skålen og lad dem hæve 20 min. ved stuetemperatur og herefter på køl natten over.
-
3DAG 2: Formning: Start med at rive osten på rivejern og sæt til side. Tag dejen ud fra køl og lad den stå 10-15 min. inden du fortsætter. Del dejen i 8 eller 12 lige store stykker og rul hver enkelt til boller. Rul herefter hver bolle til en flad cirkel og fordel ost i midten. Saml de 4 ender på midten og tryk derefter kanterne sammen. Herefter tager du de 4 nye ender og samler på midten, så fyldet er forseglet. Vend bollen rundt og tril den forsigtigt, så den bliver rund. Fordel de fyldte briocheboller i brødgryden. Lad dem hæve med låg på i 45 min. indtil dobbelt størrelse. Tænd ovnen på 210 grader over/under varme og sæt en rist i midten af ovnen.
-
4Bagning: Pensl bollerne med æg og sæt låg på. Bag dem 15 min. med låg og skru herefter ovnen ned til 180 grader og bag videre uden låg i ca. 20 min. indtil flot gyldne.
-
5Hvidløgssmør: Imens bollerne bager, forbereder du dit hvidløgssmør. Smelt smør og fintrevet hvidløg i en gryde og lad det simre 2 minutter før du tager det af varmen og tilsætter finthakket basilikum.
-
6Servering: Servering dine boller er ude af ovnen, pensles de med hvidløgssmør og nydes lune.Bollerne er bedst varme da osten ellers vil sætte sig. Du kan lune dem i ovnen dagen efter.