Osteboller

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Osteboller
Vores brødform er perfekt til disse smagfulde osteboller, og så bliver de lavet med det lækreste hvidløgssmør, der bringer smagen til nye højder!
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød & korn
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

BRIOCHE DEJ
  • 160 g mælk
  • 20 g sukker
  • 15 g gær
  • 1 stk æg
  • 1 tsk salt
  • 350 g hvedemel
  • 65 g smør, blødt
  • 150 g gouda (eller revet mozzarella)
HVIDLØGSSMØR
  • 60 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 2 håndfulde basilikum
  • Flagesalt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    DAG 1: Forbered: Husk at tage smør ud i god tid, så det bliver blødt inden brug.
  • 2
    Briochedej: Start med at lune mælken og kom i en røreskål. Tilsæt gær og sukker og rør, indtil den er opløst. Tilsæt salt, æg og mel og rør i ca. 10 min. indtil dejen er glat, homogen og slipper skålens kanter. Tilsæt derefter smør i tern, lidt efter lidt, dejen skal optage smørret inden du tilsætter mere. Lad dejen køre i ca. 5 min. efter alt smør er optaget indtil den er flot blank. Kom film over skålen og lad dem hæve 20 min. ved stuetemperatur og herefter på køl natten over.
  • 3
    DAG 2: Formning: Start med at rive osten på rivejern og sæt til side. Tag dejen ud fra køl og lad den stå 10-15 min. inden du fortsætter. Del dejen i 8 eller 12 lige store stykker og rul hver enkelt til boller. Rul herefter hver bolle til en flad cirkel og fordel ost i midten. Saml de 4 ender på midten og tryk derefter kanterne sammen. Herefter tager du de 4 nye ender og samler på midten, så fyldet er forseglet. Vend bollen rundt og tril den forsigtigt, så den bliver rund. Fordel de fyldte briocheboller i brødgryden. Lad dem hæve med låg på i 45 min. indtil dobbelt størrelse. Tænd ovnen på 210 grader over/under varme og sæt en rist i midten af ovnen.
  • 4
    Bagning: Pensl bollerne med æg og sæt låg på. Bag dem 15 min. med låg og skru herefter ovnen ned til 180 grader og bag videre uden låg i ca. 20 min. indtil flot gyldne.
  • 5
    Hvidløgssmør: Imens bollerne bager, forbereder du dit hvidløgssmør. Smelt smør og fintrevet hvidløg i en gryde og lad det simre 2 minutter før du tager det af varmen og tilsætter finthakket basilikum.
  • 6
    Servering: Servering dine boller er ude af ovnen, pensles de med hvidløgssmør og nydes lune.Bollerne er bedst varme da osten ellers vil sætte sig. Du kan lune dem i ovnen dagen efter.
 
TIP:
Jeg anbefaler at lave dejen dagen før og lade den koldhæve. Men vil du gerne lave den samme dag, kan du bruge 20 g gær og lade dejen hæve lunt i 1-1,5 time frem for på køl.
Som passioneret opskriftudvikler og madfotograf dedikerer Alberte sig til at sprede madglæde – et tema, der også titler hendes kogebog. Hun skaber vegetariske retter fyldt med smag, dybde og kulinariske eventyr, med målet om at bevise, at grøn mad kan være både lækker, tilfredsstillende og mættende. Hun deler ivrigt sine kreationer på sin Instagram @albertestengaard. At samle mennesker omkring et godt måltid er noget af det, Alberte holder allermest af, og hun arbejder derfor altid med de tre N’er i fokus: næring, nydelse og nærvær.
 
 
Le Creuset