Ostefondue med krydderurter

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Ostefondue med krydderurter
Kalder alle osteelskere! Hvis du er fan af ost, så kommer du uden tvivl til at elske opskriften på denne dejlige, syndige ostefondue.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ost
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl tør hvidvin
  • 400 g revet Comté ost
  • 400 g revet Gruyère ost
  • 2 spsk. maizena
  • 1 spsk. finthakket estragon
  • 1 spsk. finthakket persille
  • 1 spsk. finthakket purløg
  • 1 spsk. finthakket kørvel
  • Brød i tern
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Placer fonduegryden på kogepladen, og varm den langsomt op.
  • 2
    Pres hvidløg i fonduegryden og kom hvidvinen på. Bring det i kog og lad det boble et par minutter for at tage toppen af alkoholen.
  • 3
    Kom revet Gruyère og Comtéost i en skål og vend maizena i.
  • 4
    Kom osten i den varme vin af et par omgange mens der røres i gryden. Ostesaucen må ikke koge.
  • 5
    Når saucen er ensartet og glat i konsistensen, røres de finthakkede urter i. Herefter tændes brænderpastaen i fondueholderen, og gryden placeres ovenpå. Dyp tern af brød og server evt. en grøn salat til retten.
  • 6
    Tip:
  • 7
    Server også rå blomkål, broccoli og gulerødder i mindre stykker til at dyppe i fonduen.