- Ost
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 3 dl tør hvidvin
- 400 g revet Comté ost
- 400 g revet Gruyère ost
- 2 spsk. maizena
- 1 spsk. finthakket estragon
- 1 spsk. finthakket persille
- 1 spsk. finthakket purløg
- 1 spsk. finthakket kørvel
- Brød i tern
-
Fremgangsmåde
-
1Placer fonduegryden på kogepladen, og varm den langsomt op.
-
2Pres hvidløg i fonduegryden og kom hvidvinen på. Bring det i kog og lad det boble et par minutter for at tage toppen af alkoholen.
-
3Kom revet Gruyère og Comtéost i en skål og vend maizena i.
-
4Kom osten i den varme vin af et par omgange mens der røres i gryden. Ostesaucen må ikke koge.
-
5Når saucen er ensartet og glat i konsistensen, røres de finthakkede urter i. Herefter tændes brænderpastaen i fondueholderen, og gryden placeres ovenpå. Dyp tern af brød og server evt. en grøn salat til retten.
-
6Tip:
-
7Server også rå blomkål, broccoli og gulerødder i mindre stykker til at dyppe i fonduen.