- Grøntsager
Ingredienser
- 1,5 kg tomater, fx blomme- og cherrytomater
- 2,5 dl olivenolje, pluss ekstra til glassene
- 1 helt hvidløg, feddene heraf
- 1 tsk. Havsalt
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 120 °C (alm. Ovn)
-
2Giv alle hvidløgsfeddene et tryk med bagsiden af en tallerken, så brækkes op. Kom dem i en Le Creuset buffetgryde (30 cm) sammen med tomater, olivenolie og salt. Bag dem i ovnen i 1 time og 30 minutter (uden låg).
-
3Fordel tomater, hvidløg og saft i patentglas, og hæld olivenolie i, så det dækker. Luk med et lufttæt låg, og opbevar dem i køleskabet. De kan holde sig i en måneds tid.
-
4Servér dem fx lune i salater, brug olien i dressinger, eller spis dem på brød med mozzarella eller ricotta.