Ovnpocheret laks med hvidvin, honning og citrusfrugter

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min. Under 30 min.
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Ovnpocheret laks med hvidvin, honning og citrusfrugter
Denne enkle og smagfulde ovnpocherede laks kan bedst nydes med en frisk krydderurtesalat og sprødt baguette. Sæt den på bordet i vores Signature buffetgryde, som du kan servere den fra.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 500 ml tør hvidvin
  • 1 kg af en hel side af norsk laks
  • 1 lime, skåret i skiver
  • 1grapefrugt, skåret i skiver
  • 1 citron, skåret i skiver
  • 1 appelsin, skåret i skiver
  • 150 g smør
  • 60 ml honning
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C/varmluft 180 °C/gasmærke 6.
  • 2
    Hæld hvidvinen i en 26 cm Signature buffetgryde fra Le Creuset. Læg laksen ibunden af gryden med citrusskiverne på toppen.
  • 3
    Hæld honningen over og sæt små klatter af smør på overfladen. Pochér i ovnen i 10 – 15 minutter, altefter hvad du foretrækker. Smag til.
  • 4
    Server med en frisk krydderurtesalat og sprødt baguette.