- Fjerkræ
Ingredienser
- 1 hel kylling
- 500 g hakket svinekød
- 100 g tørrede tranebær
- 50 g pistacie nødder
- ½ løg, hakket
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 æg
- 25 ml smør, smeltet
- Salt og peber
- 2 løg, skåret i kvarte til at placere i bagepladen
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 190° C.
-
2Kom svinekødet i en skål og tilsæt tranebær, pistacienødder, snittet løg, hvidløg, æg og smeltet smør. Krydr med salt og peber og bland det hele godt sammen.
-
3Fyld kyllingen med blandingen. Sørg for at kødet er dækket helt af skindet og gnid kyllingen udvendigt med salt og peber.
-
4Skub de små vinger ind under kroppen på kyllingen og bind underlårene sammen med et stykke snor. Læg kyllingen i en dyb bageplade og placer de kvarte løg rundt om kyllingen.
-
5Det resterende fyld formes til kødboller og placeres ligeledes rundt om kyllingen. Dryp lidt olivenolie ud over retten og sæt derefter bagepladen i den varme ovn. Steg i 1 – 1 ½ time eller til kyllingen er gyldenbrun og gennemstegt.
-
6Server kyllingen med de stegte løg og tilhørende kødboller.
-
7Tip:
-
8Den dybe bageplade er ideel til tilberedning af enhver type steg i ovn. Bagepladen er også særdeles velegnet til kage- og brødbagning.