Ovnstegt kylling med tranebærfyld

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Ovnstegt kylling med tranebærfyld
Nem og lækker opskrift på ovnstegt kylling med tranebærfyld. Den enkle og lækre opskrift passer perfekt som både hverdags- og festmåltid.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjerkræ
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 500 g hakket svinekød
  • 100 g tørrede tranebær
  • 50 g pistacie nødder
  • ½ løg, hakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 æg
  • 25 ml smør, smeltet
  • Salt og peber
  • 2 løg, skåret i kvarte til at placere i bagepladen
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 190° C.
  • 2
    Kom svinekødet i en skål og tilsæt tranebær, pistacienødder, snittet løg, hvidløg, æg og smeltet smør. Krydr med salt og peber og bland det hele godt sammen.
  • 3
    Fyld kyllingen med blandingen. Sørg for at kødet er dækket helt af skindet og gnid kyllingen udvendigt med salt og peber.
  • 4
    Skub de små vinger ind under kroppen på kyllingen og bind underlårene sammen med et stykke snor. Læg kyllingen i en dyb bageplade og placer de kvarte løg rundt om kyllingen.
  • 5
    Det resterende fyld formes til kødboller og placeres ligeledes rundt om kyllingen. Dryp lidt olivenolie ud over retten og sæt derefter bagepladen i den varme ovn. Steg i 1 – 1 ½ time eller til kyllingen er gyldenbrun og gennemstegt.
  • 6
    Server kyllingen med de stegte løg og tilhørende kødboller.
  • 7
    Tip:
  • 8
    Den dybe bageplade er ideel til tilberedning af enhver type steg i ovn. Bagepladen er også særdeles velegnet til kage- og brødbagning.