- Kød
Ingredienser
- 2 kg lammekølle
- 100 g smør, blødt
- 8 fed hvidløg, hakket
- 20 g rosmarinblade, hakket
- Saft og skal af 1 citron
- 2 spsk olivenolie
- 100 g smør, blødt
- Salt
- Peber
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200 °C/190 °C varmluft.
-
2Tag lammekøllen ud af emballagen og dup den tør med køkkenrulle. Læg den i Le Creusets Signature oval gryde på 29 cm. Lad den stå i en time, så den opnår stuetemperatur.
-
3Tag en skarp kniv og prik huller i skindet på lammekøllen med cirka 1 til 1½ cm dybde. Dette gør det nemmere for marinaden at trænge ind i kødet.
-
4Kom det bløde smør i en skål sammen med hvidløg, rosmarin, citronsaft, citronskal, olivenolie, salt og peber og bland det godt sammen. Fordel blandingen ud over lammekøllen.
-
5Sæt lammekøllen i ovnen og ovnsteg den i 1 time under låg. Efter 1 time fjernes låget, og lammekøllen bliver brunet i 30 minutter.
-
6Når lammekøllen er tilberedt, tager du den ud og lader den hvile i 10-15 minutter.
-
7Skær lammekøllen ud, og server sammen med dit yndlingstilbehør.