Ovnstegt lammekølle

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Ovnstegt lammekølle
Vores Signature ovale gryde i støbejern er kendt for dens fremragende varmebestandighed, der gør den perfekt til tilberedning og servering af denne ovnstegte lammekølle.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 kg lammekølle
  • 100 g smør, blødt
  • 8 fed hvidløg, hakket
  • 20 g rosmarinblade, hakket
  • Saft og skal af 1 citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g smør, blødt
  • Salt
  • Peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C/190 °C varmluft.
  • 2
    Tag lammekøllen ud af emballagen og dup den tør med køkkenrulle. Læg den i Le Creusets Signature oval gryde på 29 cm. Lad den stå i en time, så den opnår stuetemperatur.
  • 3
    Tag en skarp kniv og prik huller i skindet på lammekøllen med cirka 1 til 1½ cm dybde. Dette gør det nemmere for marinaden at trænge ind i kødet.
  • 4
    Kom det bløde smør i en skål sammen med hvidløg, rosmarin, citronsaft, citronskal, olivenolie, salt og peber og bland det godt sammen. Fordel blandingen ud over lammekøllen.
  • 5
    Sæt lammekøllen i ovnen og ovnsteg den i 1 time under låg. Efter 1 time fjernes låget, og lammekøllen bliver brunet i 30 minutter.
  • 6
    Når lammekøllen er tilberedt, tager du den ud og lader den hvile i 10-15 minutter.
  • 7
    Skær lammekøllen ud, og server sammen med dit yndlingstilbehør.