- Grøntsager
Ingredienser
- 8 kartofler (vælg gerne en sort som er fast)
- 5 spiseskefulde smeltet smør eller olivenolie
- 4 tsk. røget paprika
- 2 spsk. frisk timian
- 2 spsk. frisk rosmarin
- 2 spsk. frisk persille
- 2 tsk. røget havsalt
- 200 g bacon i tern
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 210°C
-
2Skær et tyndt lag af kartoflerne på langs - dette giver en god stabil bund til når de skal ”hasselbackes”.
-
3Placer kartoflen med den flade side nedad, skær derefter med en skarp kniv trekvart-dybe riller med ca. ½ cm mellemrum. Gentag med resten af kartoflerne.
-
4Hak alle krydderurterne fint og kom dem i en skål sammen med olie og krydderier.
-
5Pensl kartoflerne med krydderurteblandingen, drys dem med røget havsalt og læg dem tæt sammen i stegepanden. Bag kartoflerne i ovnen i 50 minutter, top med baconstykker og bag videre i yderligere 10 min.
-
6Tip: Denne ret passer fint sammen med fx dampet broccoli og en frisk grøn salat dryppet med olie og citron.