Pandebagte hasselbackkartofler med røget havsalt og sprød bacon

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Pandebagte hasselbackkartofler med røget havsalt og sprød bacon
Oplever du også tit at have kartofler i overskud? Denne enkle, men lækre ret er en spændende måde at få brugt overskuddet af dine råvarer - og den kan endda gå hen og blive endnu bedre, end den ret du oprindelig købte dem til!
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 8 kartofler (vælg gerne en sort som er fast)
  • 5 spiseskefulde smeltet smør eller olivenolie
  • 4 tsk. røget paprika
  • 2 spsk. frisk timian
  • 2 spsk. frisk rosmarin
  • 2 spsk. frisk persille
  • 2 tsk. røget havsalt
  • 200 g bacon i tern
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 210°C
  • 2
    Skær et tyndt lag af kartoflerne på langs - dette giver en god stabil bund til når de skal ”hasselbackes”.
  • 3
    Placer kartoflen med den flade side nedad, skær derefter med en skarp kniv trekvart-dybe riller med ca. ½ cm mellemrum. Gentag med resten af kartoflerne.
  • 4
    Hak alle krydderurterne fint og kom dem i en skål sammen med olie og krydderier.
  • 5
    Pensl kartoflerne med krydderurteblandingen, drys dem med røget havsalt og læg dem tæt sammen i stegepanden. Bag kartoflerne i ovnen i 50 minutter, top med baconstykker og bag videre i yderligere 10 min.
  • 6
    Tip: Denne ret passer fint sammen med fx dampet broccoli og en frisk grøn salat dryppet med olie og citron.