- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 2 store hele rødspætter (eller 4 mindre)
- 2 spsk. rapsolie
- 50 g smør
- 1 ½ dl tør hvidvin
- 1 spsk. grov sennep
- 10 kviste estragon
- 10 kviste kørvel
- 10 kviste timian
- 8 grønne asparges
- 2 fennikel
- 200 g radisser
- 1 ½ dl fløde
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 spsk. grov sennep
- 1 spsk. honning
- Salt og peber
- 2 små hjertesalater
- Frisk dild
-
Fremgangsmåde
-
1Rødspætter:
-
2Skær finner og hoved af rødspætterne og skyl dem grundigt. Varm en støbejernspande godt op og tilsæt olien. Steg rødspætterne 2 minutter med den hvide side nedad.
-
3Kom vin, smør, sennep og urter ved. Læg et passende låg eller stanniol over og damp i cirka 10-14 minutter. Rødspætterne er færdige, når skindet forsigtigt kan skubbes af.
-
4Pynt eventuelt med flere friske urter. Server fisken med saucen fra panden.
-
5Grillet salat:
-
6Fjern bunden på de grønne asparges og del fenniklen i fire.
-
7Grill fennikel, asparges og radisser på en grillpande i 3-4 minutter på hver side og tag dem af varmen. Rør fløden med eddike, sennep og honning. Smag til med salt og peber.
-
8Lad den trække 10 minutter til den er syrnet og tyknet en smule.
-
9Anret de grillede grøntsager på en bund af hjertesalatblade, hæld flødedressingen over og pynt med frisk dild.