Pandekager med jordbær og flødeskum

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min. Under 30 min.
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Pandekager med jordbær og flødeskum
Disse pandekager med bærfyld er så nemme at tilberede med vores toughened non-stick pandekagepande, at de er den perfekte forret til brunch.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL JORDBÆRSYLTETØJET
  • 250 g jordbær, skyllede
  • 60 ml hvidt sukker
  • citronsaft
TIL PANDEKAGERNE
  • 2 store æg fra fritgående høns
  • 175 ml mælk
  • 150 ml vand
  • 220 g mel
  • 45 mlsmeltet smør
  • 125 ml fløde
  • 1 vaniljestang, klargjort
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Fjern de grønne blade på jordbærrene, og skær dem midt over. Kom jordbærrene i engryde med sukker og en smule citronsaft, og rør rundt, så det bliver jævnt fordelt. Bringjordbær og sukker i kog og lad det koge lidt ind, indtil jordbærrene har en syltetøjsagtigkonsistens. Sæt til side og lad det køle af.
  • 2
    Kom pandekageingredienserne i en kande, og blend dem med en stavblender, indtil dejen er jævn. Det giveren lettere dej uden klumper. Sæt dejen i køleskabet i 1 time.
  • 3
    Opvarm en Le Creuset 24 cm toughened non-stick pandekagepande over medium varme, og smør panden medmadlavningsspray eller smør. Skænk lidt dej på panden til den ønskede tykkelse, og bevæg panden lidt rundt for atdække panden jævnt.
  • 4
    Når toppen begynder at boble, skal du vende pandekagen og stege den på den anden side.
  • 5
    Tilsæt vaniljestangen til fløden, og pisk, indtil der dannes bløde bølger. Tilsæt vaniljestangen til ditsukker for at give det smag.
  • 6
    Server med jordbær og vaniljeflødeskum.