- Mel
Ingredienser
- 250 g jordbær, skyllede
- 60 ml hvidt sukker
- citronsaft
- 2 store æg fra fritgående høns
- 175 ml mælk
- 150 ml vand
- 220 g mel
- 45 mlsmeltet smør
- 125 ml fløde
- 1 vaniljestang, klargjort
-
Fremgangsmåde
-
1Fjern de grønne blade på jordbærrene, og skær dem midt over. Kom jordbærrene i engryde med sukker og en smule citronsaft, og rør rundt, så det bliver jævnt fordelt. Bringjordbær og sukker i kog og lad det koge lidt ind, indtil jordbærrene har en syltetøjsagtigkonsistens. Sæt til side og lad det køle af.
-
2Kom pandekageingredienserne i en kande, og blend dem med en stavblender, indtil dejen er jævn. Det giveren lettere dej uden klumper. Sæt dejen i køleskabet i 1 time.
-
3Opvarm en Le Creuset 24 cm toughened non-stick pandekagepande over medium varme, og smør panden medmadlavningsspray eller smør. Skænk lidt dej på panden til den ønskede tykkelse, og bevæg panden lidt rundt for atdække panden jævnt.
-
4Når toppen begynder at boble, skal du vende pandekagen og stege den på den anden side.
-
5Tilsæt vaniljestangen til fløden, og pisk, indtil der dannes bløde bølger. Tilsæt vaniljestangen til ditsukker for at give det smag.
-
6Server med jordbær og vaniljeflødeskum.