- Frugt
Ingredienser
- 250 g mel
- 3 dl mælk
- 3 spsk. rapsolie
- 2 æg
- 1 spsk. sukker
- 1 knivspids salt
- Smør til stegning
- 1 ½ dl vand
- 250 g sukker
- 2 håndfulde hybenroseblade
- 600 g jordbær
- 3 dl fed creme fraiche eller sæterrømme
-
Fremgangsmåde
-
1Pisk mælk, sukker, salt og mel sammen.
-
2Tilsæt rapsolien og æggene et efter et. Fortsæt med at piske til dejen er ensartet.
-
3Lad dejen hvile i 30 minutter før pandekagerne steges i en smule smør på en blinispande 1-2 minutter på hver side.
-
4Kom vand og sukker i en gryde. Kog i 5-10 minutter til boblerne i siruppen bliver tykkere – så er siruppen færdig.
-
5Kom størstedelen af hybenbladene ved og lad siruppen trække i minimum 10 minutter.
-
6Kom 2-3 spsk. sirup ud over de nippede jordbær sammen med nogle hybenroseblade og vend dem godt rundt. Lad dem gerne trække for at tage mere smag.
-
7Server de lune pandekager med jordbær, sirup og en smule creme fraiche.
-
8Tip:
-
9Forbered dejen hjemmefra og kom den i en frysepose, hvis du planlægger at tilberede sommermiddagen over bål på stranden. Klip blot et lille hjørne i posen for nemt at dosere dejen.