Pandekager med spejlæg

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Pandekager med spejlæg
Den ultimative opskrift på pandekager til den ultimative arbejdshest i køkkenet – vores Signature pande. Disse alsidige, krydrede pandekager kan spises med forskelligt fyld.
HOVEDINGREDIENSER
  • Æg
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 130 g hvedemel med lavt glutenindhold
  • 4 g bagepulver
  • 1 tsk. stødt spidskommen, ristet
  • 2 g stødt koriander, ristet
  • 2 g hvid peber
  • 2 g salt
  • 300 ml vand
  • En håndfuld frisk persille, hakket
  • En håndfuld frisk koriander, hakket
  • En håndfuld frisk dild, hakket
  • Fremgangsmåde

  • 1
    I en stor røreskål piskes de tørre ingredienser sammen og stilles til side.
  • 2
    Kom vandet og krydderurterne i en blender, og blend dem sammen. Pisk krydderblandingen sammen til en masse uden klumper. Lad blandingen stå i 5-10 minutter.
  • 3
    Læg rigeligt smør i en Le Creuset 26 cm Signature pande. Sæt den over medium varme, og hæld en portion af dejen i panden. Når overfladen er let boblende og dejen bliver fast, løsnes pandekagens kanter med en Le Creuset dejskraber af silikone, og pandekagen vendes om. Steg den anden side i ca. 2 minutter. Lav flere pandekager på samme måde, indtil der ikke er mere dej.
  • 4
    Serveres med sprøde spejlæg stegt i harissasmør og toppet med lyserøde syltede løg og frisk dild. Spis dem varme.
 
Kokkens råd: Disse pandekager er også lækre fyldt med moste kikærter, æbler skåret i tynde skiver, masser af krydderurter og hytteost med chiliolie.
 
 
Le Creuset