Pandestegt blomkål med safransmør

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Anna Jones
Pandestegt blomkål med safransmør
“Tilberedning af grøntsager på denne måde (pandestegning) sker ofte i restaurantkøkkener, men det er også en god ting at gøre derhjemme. Du får gang i grøntsagerne på panden, så de danner noget smag og tekstur, hvorefter du kan smide dem ind i ovnen for at blive gennembagt. De får lidt direkte varme og kulør på blusset, der efterfølges af mere afdæmpet og jævn varme i ovnen. Jeg elsker at tilføje eddike, når jeg tilbereder grøntsager, og den balanceres her af sødmen fra blomkål, safran og pinjekerner. Denne opskrift er inspireret af den fremragende kok, Lola DeMille”. – Anna Jones
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL YOGHURTEN
  • Et lille bundt mynte og/eller persille, finthakket
  • 6 spiseskefulde tyk, græsk yoghurt eller almindelig yoghurt efter eget valg
  • Et skvæt god olivenolie
TIL BLOMKÅLEN
  • Olivenolie
  • 1 stort blomkål (ca. 800 g), med buketterne skilt ad og stilkene skåret i tynde skiver
  • 0,5 dl hvid vineddike
  • Et rundhåndet nip safrantråde (eller ½ teskefuld stødt gurkemeje)
  • 50 g smør eller vegansk smør, i tern
  • Et lille bundt persille og/eller koriander, grofthakket
VED SERVERING
  • 4 fladbrød
  • Et rundhåndet nip sumak eller aleppochili
  • 150 g pinjekerner, ristede
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Ovntemperatur: 220 °C/varmluft 200 °C/gasmærke 7.
  • 2
    Forvarm ovnen til 220 °C/varmluft 200 °C/gasmærke 7.
  • 3
    Bland mynte og/eller persille sammen med yoghurten i en lille skål. Smag til med salt og peber, tilføj lidt olivenolie og stil derefter til side.
  • 4
    Varm din 26 cm Le Creuset Square Grillit® op på medium varme, tilføj et rundhåndet skvæt olivenolie og derefter blomkål i ét lag (du kan være nødt til at stege den ad flere omgange).
  • 5
    Når al blomkålen er brunet på begge sider (dette tager cirka 10 minutter), kommer du al blomkålen tilbage i panden og bager den i ovnen i cirka 10 minutter, indtil stilkene er bløde og buketterne er sprøde.
  • 6
    Tag din Grillit® ud af ovnen ved hjælp af en ovn- eller håndtagshandske, og sæt den derefter tilbage på blusset på medium varme, hvorefter du tilsætter eddike og safran eller gurkemeje. Herefter reducerer du eddiken i cirka 2 minutter.
  • 7
    Tag den af varmen, tilsæt smørret og kast blomkålen rundt i panden med hurtige bevægelser, så der dannes en tyk, skinnende sauce. Rør det meste af persillen og/eller korianderen i.
  • 8
    Brug en ske til at tilføje yoghurten til en fladbundet serveringsskål, og brug bagsiden af skeen til pænt at fordele den over hele bunden. Lad blomkålen dumpe ned oven på yoghurten.
  • 9
    Slut af med den sidste smule persille, pinjekernerne og lidt sumak, og server med fladbrød til.