
“Tilberedning af grøntsager på denne måde (pandestegning) sker ofte i restaurantkøkkener, men det er også en god ting at gøre derhjemme. Du får gang i grøntsagerne på panden, så de danner noget smag og tekstur, hvorefter du kan smide dem ind i ovnen for at blive gennembagt. De får lidt direkte varme og kulør på blusset, der efterfølges af mere afdæmpet og jævn varme i ovnen. Jeg elsker at tilføje eddike, når jeg tilbereder grøntsager, og den balanceres her af sødmen fra blomkål, safran og pinjekerner. Denne opskrift er inspireret af den fremragende kok, Lola DeMille”. – Anna Jones
HOVEDINGREDIENSER
- Grøntsager
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
TIL YOGHURTEN
- Et lille bundt mynte og/eller persille, finthakket
- 6 spiseskefulde tyk, græsk yoghurt eller almindelig yoghurt efter eget valg
- Et skvæt god olivenolie
TIL BLOMKÅLEN
- Olivenolie
- 1 stort blomkål (ca. 800 g), med buketterne skilt ad og stilkene skåret i tynde skiver
- 0,5 dl hvid vineddike
- Et rundhåndet nip safrantråde (eller ½ teskefuld stødt gurkemeje)
- 50 g smør eller vegansk smør, i tern
- Et lille bundt persille og/eller koriander, grofthakket
VED SERVERING
- 4 fladbrød
- Et rundhåndet nip sumak eller aleppochili
- 150 g pinjekerner, ristede
-
Fremgangsmåde
-
1Ovntemperatur: 220 °C/varmluft 200 °C/gasmærke 7.
-
2Forvarm ovnen til 220 °C/varmluft 200 °C/gasmærke 7.
-
3Bland mynte og/eller persille sammen med yoghurten i en lille skål. Smag til med salt og peber, tilføj lidt olivenolie og stil derefter til side.
-
4Varm din 26 cm Le Creuset Square Grillit® op på medium varme, tilføj et rundhåndet skvæt olivenolie og derefter blomkål i ét lag (du kan være nødt til at stege den ad flere omgange).
-
5Når al blomkålen er brunet på begge sider (dette tager cirka 10 minutter), kommer du al blomkålen tilbage i panden og bager den i ovnen i cirka 10 minutter, indtil stilkene er bløde og buketterne er sprøde.
-
6Tag din Grillit® ud af ovnen ved hjælp af en ovn- eller håndtagshandske, og sæt den derefter tilbage på blusset på medium varme, hvorefter du tilsætter eddike og safran eller gurkemeje. Herefter reducerer du eddiken i cirka 2 minutter.
-
7Tag den af varmen, tilsæt smørret og kast blomkålen rundt i panden med hurtige bevægelser, så der dannes en tyk, skinnende sauce. Rør det meste af persillen og/eller korianderen i.
-
8Brug en ske til at tilføje yoghurten til en fladbundet serveringsskål, og brug bagsiden af skeen til pænt at fordele den over hele bunden. Lad blomkålen dumpe ned oven på yoghurten.
-
9Slut af med den sidste smule persille, pinjekernerne og lidt sumak, og server med fladbrød til.