Panna Cotta med forskellige smagsvarianter

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Panna Cotta med forskellige smagsvarianter
Nyd en hjemmelavet panna cotta enten i den klassiske udgave eller tvistet med forskellige lækre toppings som friske bær, chai eller hvid chokolade.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mælkeprodukt
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 300 ml mælk
  • 300 ml fløde
  • Kornene af 1 stang vanilje
  • 2 spsk. sukker
  • 4 blade husblas
  • Din valgte smagsvariant
Smagsvarianter og topping:
Blåbær:
  • Tilsæt 4 spsk. blåbær til fløde/mælkeblandingen. Pynt med friske blåbær og et drys flormelis.
Jordbær og rose:
  • Erstat vaniljen med 1 spsk. rosenvand. Pynt med jordbær.
Lime og kokosmælk:
  • Erstat mælken med kokosmælk, og erstat vaniljen med 1 spsk. lime-/citronskal. Pynt med kokosflager eller lime-/citronskal.
Chai:
  • Tilsæt 1 spsk. chaikrydderi til fløde/mælkeblandingen inden opvarmning. Pynt med et drys kanelsukker.
Vanilla bean:
  • Pynt med flager af hvid chokolade.
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Placer en gryde på kogeplade med lav varme.
  • 2
    Hæld mælk, fløde, vaniljekorn og sukker i gryden og varm forsigtigt op, indtil sukkeret er smeltet.
  • 3
    Blødgør imens de fire blade husblas i koldt vand i 5 minutter og klem vandet af, inden de kommes i gryden.
  • 4
    Fjern gryden fra varmen og lad husblassen blive opløst, før den cremede blanding fordeles i 6 mini ramekiner.
  • 5
    Dæk til og sæt på køl i 6 timer eller natten over, indtil de har sat sig.