Pasta i brunet smør med krydderurteolie og parmesanchips

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Pasta i brunet smør med krydderurteolie og parmesanchips
En indbydende pastaret med smukke farver og friske smage. Den brunede smør med citron og krydderurteolien komplimenterer hinanden på bedste vis ved at være både fyldig og skarp. Retten fuldendes med parmesanchipsene, der giver en sprød og salt tekstur.
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Hurtigsyltede rødløg:
  • 1 rødløg, skåret i tynde skiver
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og peber
  • Rødvinseddike
Krydderurteolie:
  • 60 g friske, blandede krydderurter, fx persille, basilikum, brændenælder, timian eller mynte
  • Olivenolie
  • Salt og peber
Parmesanchips:
  • 100 g parmesan, fintrevet
Brunet smør med hvidløg og citron (Beurre Noisette):
  • 100 g usaltet smør
  • 2 – 3 fed hvidløg, i skiver
  • Skal og saft fra 1 citron
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
Til servering:
  • 250 g frisk pasta med spinat, fx fettucine
  • 200 g grønne ærter, hestebønner eller edamamebønner uden skal, blancheret
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Hurtigsyltede rødløg:
  • 2
    Kom rødløg og sukker i en gryde, og hæld rødvinseddike i, til det dækker. Krydr med salt og peber, og lad løgene simrer i 30 minutter. Køl af og gem til anretning.
  • 3
    Krydderurteolie:
  • 4
    Blend krydderurter i en blender, og tilsæt olie til den har en flydende konsistens. Smag til med salt og peber. Gem til anretning.
  • 5
    Parmesanchips:
  • 6
    Varm ovnen op til 180° (alm. Ovn)
  • 7
    Fordel den revne ost i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag osten i 5-7 minutter, indtil den er smeltet og let gylden. Den må ikke blive for brun, da det vil give en bitter eftersmag.
  • 8
    Lad osten køle af, og bræk den i mindre stykker. Gem til anretning.
  • 9
    Brunet smør – laves lige inden servering:
  • 10
    Skær smørret i mindre stykker, og smelt det i en tykbundet gryde over lav til middel varme. Rør jævnligt for at sikrer, at smørret ikke brænder på. Det vil begynde at sprøjte, da du koger vandindholdet væk.
  • 11
    Skru ned på lav varme, når smørret ikke sprøjter mere. Nu vil smørret begynde at skumme og skifte farve, da temperaturen falder. Du vil også bemærke brunt grums på bunden af gryden. Det er nu, smørret får sin ristede smag. Fortsæt med at røre jævnligt i smørret.
  • 12
    Så snart du kan begynde at dufte dem nøddeagtige aroma, tilsætter du hvidløgsskiver og citronsaft og -skal. Rør rundt og smag til med salt og peber.
  • 13
    Hæld det brunede smør i en skål, og kog straks pastaen.
  • 14
    Anretning:
  • 15
    Kog pastaen som anført på pakken. Si vandet fra og vend sammen med det brunede smør og blancherede ærter/bønner. Anret med dryp af krydderurteolie, parmesanchips og evt. syltede rødløg.