- Pasta
Ingredienser
- 1 rødløg, skåret i tynde skiver
- 1 tsk. sukker
- Salt og peber
- Rødvinseddike
- 60 g friske, blandede krydderurter, fx persille, basilikum, brændenælder, timian eller mynte
- Olivenolie
- Salt og peber
- 100 g parmesan, fintrevet
- 100 g usaltet smør
- 2 – 3 fed hvidløg, i skiver
- Skal og saft fra 1 citron
- Havsalt og friskkværnet sort peber
- 250 g frisk pasta med spinat, fx fettucine
- 200 g grønne ærter, hestebønner eller edamamebønner uden skal, blancheret
-
Fremgangsmåde
-
1Hurtigsyltede rødløg:
-
2Kom rødløg og sukker i en gryde, og hæld rødvinseddike i, til det dækker. Krydr med salt og peber, og lad løgene simrer i 30 minutter. Køl af og gem til anretning.
-
3Krydderurteolie:
-
4Blend krydderurter i en blender, og tilsæt olie til den har en flydende konsistens. Smag til med salt og peber. Gem til anretning.
-
5Parmesanchips:
-
6Varm ovnen op til 180° (alm. Ovn)
-
7Fordel den revne ost i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag osten i 5-7 minutter, indtil den er smeltet og let gylden. Den må ikke blive for brun, da det vil give en bitter eftersmag.
-
8Lad osten køle af, og bræk den i mindre stykker. Gem til anretning.
-
9Brunet smør – laves lige inden servering:
-
10Skær smørret i mindre stykker, og smelt det i en tykbundet gryde over lav til middel varme. Rør jævnligt for at sikrer, at smørret ikke brænder på. Det vil begynde at sprøjte, da du koger vandindholdet væk.
-
11Skru ned på lav varme, når smørret ikke sprøjter mere. Nu vil smørret begynde at skumme og skifte farve, da temperaturen falder. Du vil også bemærke brunt grums på bunden af gryden. Det er nu, smørret får sin ristede smag. Fortsæt med at røre jævnligt i smørret.
-
12Så snart du kan begynde at dufte dem nøddeagtige aroma, tilsætter du hvidløgsskiver og citronsaft og -skal. Rør rundt og smag til med salt og peber.
-
13Hæld det brunede smør i en skål, og kog straks pastaen.
-
14Anretning:
-
15Kog pastaen som anført på pakken. Si vandet fra og vend sammen med det brunede smør og blancherede ærter/bønner. Anret med dryp af krydderurteolie, parmesanchips og evt. syltede rødløg.