
Denne smagfulde opskrift er oplagt som et vegetarisk indslag i løbet af ugen. Hummusen gør retten cremet og krydret, og den grove pasta giver en god mæthedsfølelse. Derudover giver kikærternes høje indhold af jern dig masser af energi, hvilket gør retten perfekt til madpakken. Bedst af alt; den er simpelt og hurtig at lave. Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria, der står bag Vanløse Blues.
HOVEDINGREDIENSER
- Pasta
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 80 g fuldkornspasta
- ½ squash, i skiver
- 100 g cherrytomater
- Olie
- Salt og peber
- 1 spsk. pinjekerner
Hummus:
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- ½ squash, skrællet og i tern
- 8 soltørrede tomater, i tern
- 1 citron, saften heraf
- 2 spsk. tahin (kan købes i velassorterede supermarkeder)
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. sød paprika
- ¼ tsk. røget paprika
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 200 grader
-
2Kom cherrytomaterne i et fad og vend dem med olie, salt og peber
-
3Bag dem i 20 minutter
-
4Kog pastaen som anvist på pakken
-
5Kom alle ingredienser til hummussen i en foodprocessor
-
6Blend til en jævn og ensartet konsistens
-
7Smag til med salt og peber
-
8Vend den kogte pasta med et par skefulde hummus, squash og bagte tomater
-
9Anret i en skål og pynt med pinjekerner