Pasta med hummus og ovnbagte tomater

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Pasta med hummus og ovnbagte tomater
Denne smagfulde opskrift er oplagt som et vegetarisk indslag i løbet af ugen. Hummusen gør retten cremet og krydret, og den grove pasta giver en god mæthedsfølelse. Derudover giver kikærternes høje indhold af jern dig masser af energi, hvilket gør retten perfekt til madpakken. Bedst af alt; den er simpelt og hurtig at lave. Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria, der står bag Vanløse Blues.
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 80 g fuldkornspasta
  • ½ squash, i skiver
  • 100 g cherrytomater
  • Olie
  • Salt og peber
  • 1 spsk. pinjekerner
Hummus:
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • ½ squash, skrællet og i tern
  • 8 soltørrede tomater, i tern
  • 1 citron, saften heraf
  • 2 spsk. tahin (kan købes i velassorterede supermarkeder)
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. sød paprika
  • ¼ tsk. røget paprika
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 200 grader
  • 2
    Kom cherrytomaterne i et fad og vend dem med olie, salt og peber
  • 3
    Bag dem i 20 minutter
  • 4
    Kog pastaen som anvist på pakken
  • 5
    Kom alle ingredienser til hummussen i en foodprocessor
  • 6
    Blend til en jævn og ensartet konsistens
  • 7
    Smag til med salt og peber
  • 8
    Vend den kogte pasta med et par skefulde hummus, squash og bagte tomater
  • 9
    Anret i en skål og pynt med pinjekerner