- Pasta
Ingredienser
- 2 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg, skåret i fine skiver
- ½ rød chili, finthakket uden kerner
- 200 ml tomatpassata (purrerede tomater)
- 300 ml hønsefond
- 200 g kyllingekød, plukket fra skroget
- 100 g ramsløg, spinat, eller sølvbeder
- 500 g fusilli- eller pennepasta
- Friskrevet parmesan til anretning
- 1 løg
- 1 stilk selleri
- 1 gulerod
- Skroget fra en kylling
- 1 helt hvidløg
- 1 kvist timian
- 1 stilk bredbladet persille
- 10 peberkorn
- Vand
-
Fremgangsmåde
-
1Lav først hønsefonden.
-
2Skær løg, selleri og gulerod i grove stykker.
-
3Pluk kyllingen for restkød og sæt til side.
-
4Kom derefter skroget i en gryde med grøntsager, hvidløg, krydderurter og peberkorn. Hæld vand på så det lige dækker.
-
5Sæt en gryde på blusset og lad fonden varme op til kogepunktet. Der vil komme lidt overfladeskum, som skal fjernes med jævne mellemrum i starten af processen. Skru derefter ned for blusset så fonden simrer lige så stille. Dette er meget vigtigt, da fonden ellers vil blive grumset.
-
6Lad fonden simre i minimum to timer, men gerne fire. Si fonden igennem en fin si og sæt til side.
-
7Nu til pastaen:
-
8Sæt en gryde på blusset, hæld 2 spsk. olivenolie i og tilsæt hvidløg og chili. Lad det simre til hvidløget begynder at tage lidt farve og tilsæt dernæst tomatpassataen. Lad tomatsaucen simre i 10-15 minutter og tilsæt hønsefonden.
-
9Kom den plukkede kylling i gryden og lad den varme igennem.
-
10Tilsæt til sidst ramsløg, spinat eller hvad du vælger at bruge. Lad det simre med til bladene falder sammen. Smag til med salt og peber.
-
11Kog pastaen i saltet vand efter anvisning på pakken. Dræn pastaen, men husk at gemme en kop af pastavandet.
-
12Bland pastaen godt med saucen og tilsæt lidt pastavand, hvis det er nødvendigt. Server pastaen i skåle med friskrevet parmesan og et par dråber god olivenolie.