
HOVEDINGREDIENSER
- Pasta
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 250 g kantareller
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 0,5 dl kogevand
- 0,5 dl revet parmesan
- 3 kviste timian
- Salt og peber
- 2 spsk. hakket bredbladet persille
- 2,5 spsk. jomfruolivenolie
- 3 skiver parmaskinke
- 200 g pasta penne
Pynt:
- Pynt retten med smuldret sprød parmaskinke (3-4 skiver)
Tilbehør:
- En grøn salat
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
-
2Rens svampene og hæld dem i et ildfast fad sammen med finthakket løg, hvidløg, timian og olivenolie. Krydr med salt og peber.
-
3Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.
-
4Imens koges pastaen i en stor gryde efter anvisning på pakken. Husk at tilsætte rigeligt salt i kogevandet. Undervejs i kogningen gemmes 0,5 dl kogevand til at samle pastaen. Hæld derefter vandet fra pastaen, når de er færdigkogt.
-
5Efter 20 minutter tages fadet ud af ovnen. Vend svampene med pastaen, parmesan og kogevand. Rør godt rundt i retten, så det hele bliver cremet.
-
6Vend hakket persille i retten og smag retten til med salt og peber. Pynt eventuelt med sprød smuldret parmaskinke.
-
7Tip: Fordel parmaskinke skiver på en bageplade med bagepapir og bag den i ovnen ved 200 grader i 6-7 minutter, indtil skinken er sprød.