Pastasalat med pesto af gulerodstoppe

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Pastasalat med pesto af gulerodstoppe
En lækker og nem pasta, der bruger gulerodstoppe, som ellers ville være blevet smidt ud.
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 500 g rød linsepasta (f.eks. penne eller fusilli)
  • 750 g bredbladet spinat
  • Saften fra en halv citron eller en hel citron
PESTO AF GULERODSTOPPE
  • 1 bundt grønne gulerodstoppe
  • 75 g parmesanost
  • 4 spsk valnødder og/eller mandler
  • 1 fed hvidløg
  • ½-1 tsk salt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1,5-1,75 dl olivenolie
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Til pastaen bringes saltet vand i kog i en stor gryde. Kog den røde linsepasta al dente efter anvisningen på pakken. Dræn i et dørslag, skyl og lad det dryppe af.
  • 2
    Fjern de grønne gulerodstoppe fra gulerodsbundtet, skyl dem under koldt vand og dup dem tørre. Riv parmesanosten fint. Rist valnødderne uden fedtstof i en pande, indtil de dufter, hak dem derefter groft med en kniv.
  • 3
    Placer gulerodstoppene med 60 g revet ost, 3 spsk hakkede valnødder, salt og pepper i en foodprocessor eller blender og tilføj den finthakkede hvidløg. Hæld olivenolien i og blend alting fint i foodprocessoren eller med en stavblender. Krydr pestoen igen med salt og peber.
  • 4
    Til spinaten bringes vandet i kog. Sorter spinatbladene, vask og placer dem i en stor si. Blancher kortvarigt spinaten med kogende vand. Skyl og dræn det derefter, løsn det med en gaffel, krydr med citronsaft og lad køle af til det er lunkent.
  • 5
    Bland den let afkølede spinat med pastaen og tre fjerdedele af den grønne gulerodspesto (mængde pesto efter smag) og lad det trække i 10 minutter. Før servering drysses pastaen og spinatsalaten med de resterende valnødder og ost.
  • 6
    Kokkens råd: Denne pasta er også lækker serveret varm. Vær gavmild med de friske spinatblade, da de skrumper en del ind, når de tilberedes.