- Pasta
Ingredienser
- 500 g rød linsepasta (f.eks. penne eller fusilli)
- 750 g bredbladet spinat
- Saften fra en halv citron eller en hel citron
- 1 bundt grønne gulerodstoppe
- 75 g parmesanost
- 4 spsk valnødder og/eller mandler
- 1 fed hvidløg
- ½-1 tsk salt
- Sort peber, friskkværnet
- 1,5-1,75 dl olivenolie
-
Fremgangsmåde
-
1Til pastaen bringes saltet vand i kog i en stor gryde. Kog den røde linsepasta al dente efter anvisningen på pakken. Dræn i et dørslag, skyl og lad det dryppe af.
-
2Fjern de grønne gulerodstoppe fra gulerodsbundtet, skyl dem under koldt vand og dup dem tørre. Riv parmesanosten fint. Rist valnødderne uden fedtstof i en pande, indtil de dufter, hak dem derefter groft med en kniv.
-
3Placer gulerodstoppene med 60 g revet ost, 3 spsk hakkede valnødder, salt og pepper i en foodprocessor eller blender og tilføj den finthakkede hvidløg. Hæld olivenolien i og blend alting fint i foodprocessoren eller med en stavblender. Krydr pestoen igen med salt og peber.
-
4Til spinaten bringes vandet i kog. Sorter spinatbladene, vask og placer dem i en stor si. Blancher kortvarigt spinaten med kogende vand. Skyl og dræn det derefter, løsn det med en gaffel, krydr med citronsaft og lad køle af til det er lunkent.
-
5Bland den let afkølede spinat med pastaen og tre fjerdedele af den grønne gulerodspesto (mængde pesto efter smag) og lad det trække i 10 minutter. Før servering drysses pastaen og spinatsalaten med de resterende valnødder og ost.
-
6Kokkens råd: Denne pasta er også lækker serveret varm. Vær gavmild med de friske spinatblade, da de skrumper en del ind, når de tilberedes.