- Kød
Ingredienser
- 1 andebryst
- 350 g hakket flæskekød (fedtprocent mellem 18 og 22)
- 1 tsk. salt
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 æg
- 4 cl cognac
- 300 g bacon i skiver
- 40 g pistacienødder
- Salt og peber
- 8 laurbærblade
-
Fremgangsmåde
-
1Skær skindet af andebrystet og skær derefter andebrystet over på midten. Skær skindet i små stykker og rør det sammen med det hakkede flæskekød samt en tsk. salt. Rør farsen til den føles sej og ensformig.
-
2Kom herefter revet løg, hvidløg, æg og cognac i. Farsen skal føles våd.
-
3Rør til sidst pistacienødderne i og smag til med salt og peber. Lad farsen trække i en halv time på køl.
-
4Læg et par laurbærblade i bunden af en patéform og dæk herefter hele formen med bacon i skiver.
-
5Kom halvdelen af farsen i patéformen, dernæst andebryst og til sidst resten af farsen. Luk til med bacon og kom låget på.
-
6Bag patéen i vandbad ved 140° C i 1 ½ time. Patéen skal føles fast, når du trykker på den. Efter bagning skal patéen sætte sig på køl i minimum 12 timer.
-
7Server patéen med grov sennep og cornichoner.
-
8Tip:
-
9Når du skal bage en paté i vandbad, kan du med fordel fylde en bradepande op med ca. 3-4 cm vand.