
Patéer blev skabt til at bruge kødrester, der blev omdannet til verdensklasse kødpålæg. Servér denne pate med godt brød, passende tilbehør som sennep og syltede agurker og en god flaske vin, og du har en enkel, men vidunderlig ret til at servere for dine gæster.
HOVEDINGREDIENSER
- Kød
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 1 andebryst
- 350 g hakket flæskekød (fedtprocent mellem 18 og 22)
- 1 tsk. salt
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 æg
- 4 cl cognac
- 300 g bacon i skiver
- 40 g pistacienødder
- Salt og peber
- 8 laurbærblade
-
Fremgangsmåde
-
1Skær skindet af andebrystet og skær derefter andebrystet over på midten. Skær skindet i små stykker og rør det sammen med det hakkede flæskekød samt en tsk. salt. Rør farsen til den føles sej og ensformig.
-
2Kom herefter revet løg, hvidløg, æg og cognac i. Farsen skal føles våd.
-
3Rør til sidst pistacienødderne i og smag til med salt og peber. Lad farsen trække i en halv time på køl.
-
4Læg et par laurbærblade i bunden af en patéform og dæk herefter hele formen med bacon i skiver.
-
5Kom halvdelen af farsen i patéformen, dernæst andebryst og til sidst resten af farsen. Luk til med bacon og kom låget på.
-
6Bag patéen i vandbad ved 140° C i 1 ½ time. Patéen skal føles fast, når du trykker på den. Efter bagning skal patéen sætte sig på køl i minimum 12 timer.
-
7Server patéen med grov sennep og cornichoner.
-
8Tip:
-
9Når du skal bage en paté i vandbad, kan du med fordel fylde en bradepande op med ca. 3-4 cm vand.