- Frugt
Ingredienser
- 3 æggehvider
- 150 g sukker
- ½ ananas
- 250 g jordbær
- 2 ½ dl fløde
- 3 spsk. creme fraiche 38%
- 20 citronverbenablade
- 1 ½ spsk. sukker
-
Fremgangsmåde
-
1Sæt ovnen på 150° C.
-
2Pisk æggehvider luftige og tilsæt derefter sukkeret lidt ad gangen. Pisk indtil alt sukkeret er pisket ud og ikke længere knaser.
-
3Smør marengsen ud på en bageplade med bagepapir. Sæt den i ovnen og skru ned til 110° C. Lad marengsen tørre i ovnen i 1 ½ time. Sluk eventuelt ovnen og tør den yderligere på eftervarmen.
-
4Halver ananas og skær skræl samt stok fra frugtkødet. Halver også dine friske, danske jordbær.
-
5Stød citronverbenablade og sukker i en morter.
-
6Grill ananasstykkerne på alle sider og skær dem efterfølgende ud i mindre stykker.
-
7Pisk fløden stiv, vend creme fraiche i og fordel derefter cremen på marengsen.
-
8Top med grillet ananas og halverede jordbær og afslut din pavlova med at drysse verbenasukker henover.
-
9Tip:
-
10I stedet for citronverbena kan du også lave sukker på fx mynte eller citronmelisse.