Pavlova med citronverbena, jordbær og grillet ananas

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Pavlova med citronverbena, jordbær og grillet ananas
Pavlova er en lækker, luftig dessert tit forbundet med sommer. Vores version er med friske jordbær, grillet ananas og citronverbenasukker. Marengsbunden laver vi i forvejen, og ananassen griller vi på eftervarmen fra grillen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • ½ ananas
  • 250 g jordbær
  • 2 ½ dl fløde
  • 3 spsk. creme fraiche 38%
Citronverbenasukker:
  • 20 citronverbenablade
  • 1 ½ spsk. sukker
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Sæt ovnen på 150° C.
  • 2
    Pisk æggehvider luftige og tilsæt derefter sukkeret lidt ad gangen. Pisk indtil alt sukkeret er pisket ud og ikke længere knaser.
  • 3
    Smør marengsen ud på en bageplade med bagepapir. Sæt den i ovnen og skru ned til 110° C. Lad marengsen tørre i ovnen i 1 ½ time. Sluk eventuelt ovnen og tør den yderligere på eftervarmen.
  • 4
    Halver ananas og skær skræl samt stok fra frugtkødet. Halver også dine friske, danske jordbær.
  • 5
    Stød citronverbenablade og sukker i en morter.
  • 6
    Grill ananasstykkerne på alle sider og skær dem efterfølgende ud i mindre stykker.
  • 7
    Pisk fløden stiv, vend creme fraiche i og fordel derefter cremen på marengsen.
  • 8
    Top med grillet ananas og halverede jordbær og afslut din pavlova med at drysse verbenasukker henover.
  • 9
    Tip:
  • 10
    I stedet for citronverbena kan du også lave sukker på fx mynte eller citronmelisse.