Peberrodsrisotto

FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Peberrodsrisotto
Vores nydelige, cremede risotto med et ekstra kick af sennepsagtig varme fra peberrod. En himmelsk kombination og den perfekte hjemmelavet hovedret til en romantisk middag for to.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1,4 l kyllingefond
  • 1 lille porre
  • 1 bundt asparges, afklippet og skåret på skrå
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. smør i tern
  • 200 g kortkornede ris (arborio eller carnaroli)
  • 240 ml tør hvidvin
  • 3,5 spiseskefulde peberrod
  • 45 g Parmigiano-Reggiano, revet
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. frisk persille, hakket
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Opvarm fonden i en gryde, indtil den begynder at simre. Hold den varm. Fjern i mellemtiden de hårde grønne toppe og rødder fra porrerne, og halver dem på langs. Skyl grundigt under rindende vand og tør af. Snit meget fint og på tværs.
  • 2
    Blanchér aspargesen i saltet, kogende vand i et par minutter, og afkøl derefter.
  • 3
    Sæt hjertegryden over medium varme, tilsæt vegetabilsk olie og 1 spsk. smør. Tilsæt og sautér porrerne, indtil de bliver gennemsigtige, og sørg for ikke at brune dem.
  • 4
    Tilsæt ris, og rør rundt for at dække den med olie og smør. Tilbered i ca. 3-4 minutter, indtil duften træder frem. Hæld vinen i, og tilbered under omrøring, indtil næsten al vinen er absorberet.
  • 5
    Begynd at tilsætte den varme fond en øse ad gangen. Rør rundt, og ryst panden med få minutters mellemrum, indtil fonden er absorberet. Gentag flere gange med en øse fond og jævnlig omrøring, indtil det absorberes. Efter 30-35 minutter skulle du gerne have brugt det meste af fonden.
  • 6
    Sluk for varmen, og tilsæt peberroden og det resterende smør og ost. Brug en træske til at røre rundt med, mens du ryster panden. Fold forsigtigt aspargesen i, og smag til med salt og peber. Pynt med persille. Sluk for varmen, og bland peberrod og det resterende smør og ost i. Brug en træske til at røre rundt med, mens du ryster panden. Fold forsigtigt aspargesen i, og smag til med salt og peber. Pynt med persille.
 
Risottoen bør boble let under tilberedning, uden at den koger. Lad den ikke blive tør. Risene skal have en dejlig cremet konsistens; de skal være fyldige og kogt igennem, men ikke overkogt. Du får ikke nødvendigvis brugt al din fond, men hvis det sker, før risottoen er færdig, kan du tilsætte noget vand.
 
 
Le Creuset