- Ris & Korn
Ingredienser
- 2,5 dl ris efter eget valg (basmatiris, jasminris, sushiris, brune ris, risottoris, osv.)
- 3,5 dl vand (til kogning)
- Et drys salt
- Topping efter eget valg (se mulighederne nedenfor)
-
Fremgangsmåde
-
1Kom risene i en skål og skyl dem i rigeligt koldt vand. Si vandet fra og gentag processen to gange mere med rent vand. Dette gøres for at komme af med overskydende stivelse.
-
2Varm Cocotte Every-gryden op ved middel varme i 10 min. Kom ris, vand og salt i gryden, og bring det i kog uden låg. Læg begge lågene på når det koger, skru igen ned på middel varme, og lad det koge videre i 5 minutter.
-
3Sluk for varmen og lad det stå med låg på i 25 minutter til risene er tilberedte.
-
4OBS skal du koge sushiris, risottoris eller brune ris, skal de muligvis stå 5 minutter ekstra.
-
5Topping
-
6Røget laks og syltede rødløg
-
750 g syltede rødløg 100-150 g røget laks, skåret i strimler 2,5 dl blancherede edamamebønner Citronsaft, efter smag
-
8Kimchi og æg
-
9100 g kimchi (fermenterede grøntsager) (kan købes hos asiatiske købmænd) 2-4 blødkogte æg, halveret Rødkål, grofthakket Krydderurter efter eget valg (fx karse, koriander, thaibasilikum, osv.)
-
10Chiliolie, forårsløg og peanuts
-
111 spsk. chiliolie 50 g bønnespirer 4 forårsløg, grofthakket Salte peanuts
-
12Agurk og sesam
-
131 agurk, skåret i lange bånd 3 radiser, skåret i tynde skiver Limesaft, efter smag Soya, efter smag Et par dråber sesamolie Ristede sesamfrø
-
14Avocado og chilimayo
-
152 avocadoer, skåret i mundrette stykker 30 g syltet ingefær Sriracha chilimayonnaise (kan købes hos asiatiske købmænd) Evt. rå tun i tynde skiver