- Fjerkræ
Ingredienser
- 2 perlehøns
- Friskkværnet peber
- Salt
- 4 skalotteløg
- 12 små pærer
- 12 små faste kartofler
- 20 g smør
- 0,5 dl Calvados
- 5 dl cider
- 1 dl kyllingebouillon
- 1 vaniljestang
- 1/4 dl fløde
- 2 tsk. Maizena
-
Fremgangsmåde
-
1Skær perlehønsene i små pæne stykker, krydr med salt og peber.
-
2Forvarm ovnen til 175° C.
-
3Skræl og hak skalotteløg. Skræl pærer og kartofler.
-
4Brun de fine stykker perlehøns i en gryde i smør. Flambér dem i calvados.
-
5Tilsæt skalotteløg og derefter cider samt kyllingebouillon. Placér pærerne i væsken, skær vaniljestangen midtover og tilsæt de halve vanillestykker til væsken.
-
6Læg forsigtigt pærer og perlehøns i et rektangulært fad. Dæk fadet med aluminiumsfolie og stil det i ovnen ved 175° C i 20 minutter.
-
7Tilsæt fløde og stil retten tilbage i ovnen i 15 minutter. Kog i mellemtiden kartoflerne i letsaltet vand.
-
8Jævn sovsen med Maizena og tilsæt de kogte kartofler.