Perlehøne med cider og pære

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Perlehøne med cider og pære
Nem og lækker opskrift på perlehøne med cider og pære. Perlehønens velsmagende kød bruges ofte i det franske køkken. Kødet er gyldent og magert og skal tilberedes nænsomt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjerkræ
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 perlehøns
  • Friskkværnet peber
  • Salt
  • 4 skalotteløg
  • 12 små pærer
  • 12 små faste kartofler
  • 20 g smør
  • 0,5 dl Calvados
  • 5 dl cider
  • 1 dl kyllingebouillon
  • 1 vaniljestang
  • 1/4 dl fløde
  • 2 tsk. Maizena
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Skær perlehønsene i små pæne stykker, krydr med salt og peber.
  • 2
    Forvarm ovnen til 175° C.
  • 3
    Skræl og hak skalotteløg. Skræl pærer og kartofler.
  • 4
    Brun de fine stykker perlehøns i en gryde i smør. Flambér dem i calvados.
  • 5
    Tilsæt skalotteløg og derefter cider samt kyllingebouillon. Placér pærerne i væsken, skær vaniljestangen midtover og tilsæt de halve vanillestykker til væsken.
  • 6
    Læg forsigtigt pærer og perlehøns i et rektangulært fad. Dæk fadet med aluminiumsfolie og stil det i ovnen ved 175° C i 20 minutter.
  • 7
    Tilsæt fløde og stil retten tilbage i ovnen i 15 minutter. Kog i mellemtiden kartoflerne i letsaltet vand.
  • 8
    Jævn sovsen med Maizena og tilsæt de kogte kartofler.