Ingredienser
- 600g kyllingefilet i mundrette stykker
- 5 tsk. karrypulver
- 2 tsk. paprika
- 1,5 tsk. salt
- 4-5 spsk. Olivenolie
- 3 dl basmatiris
- 1 lille løg, hakket
- 2 fed hvidløg, fint hakket
- 1 dl knoldselleri i terninger eller revet
- 2 gulerødder, revet
- 2 spsk. med top soltørret tomater, hakket
- 5 dl hønsebouillon
- 100g frisk spinat
- Persille til pynt
- Ekstra karry, hvis man ønsker mere smag
-
Fremgangsmåde
-
1Bland karry, paprika, salt og olie i en skål. Tilsæt stykkerne af kylling, og vend godt indtil kyllingen er dækket af marinaden.
-
2Hæld vand over risene og lad dem stå i 15 minutter. Skyl så risene til vandet er blankt. Tilsæt nyt vand, si risene og sæt til side.
-
3Steg kyllingen i din Buffetgryde, indtil den har fået farve på begge siden. Den skal ikke være gennemstegt. Flyt kyllingestykkerne over i en skål/fad. Hæld ny løg og hvidløg i gryden og steg det af. Tilsæt knoldselleri og gulerødder.
-
4Kom lidt mere olie i gryden og tilsæt de afdryppede ris og soltørrede tomater. Steg i ca. 2 minutter ved middel varme, og sørg for at røre kontinuerligt, indtil risene er blanke.
-
5Tilsæt karry og rør godt rundt, så det bliver svitset godt af. Tilsæt nu din bouillon og bring det i kog.
-
6Tilsæt nu spinatbladene og din kylling. Lad det koge med låg på i ca. 12 minutter indtil alt væsken er fordampet.
-
7Tag gryden af blusset, og sæt den til side. Du må ikke røre i risene. Læg gerne køkkenrulle mellem låg og gryde, imens du lader risene hvile i 10 minutter.
-
8Træk en spatel langs kanten af gryden, og løft risene ind mod midten, så risene skilles fra hinanden.
-
9Smag til med salt og pynt med lidt persille.