Pizza

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Pizza
En yndlingsret over hele verden er denne italienske klassiker, som er et nemt måltid at nyde sammen med vennerne. Da den er enkel og let, kan du lave din egen dej fra bunden og med en topping i de smagsvarianter, du foretrækker, eller prøve et par af vores gennemprøvede, klassiske kombinationer.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Pizzadej
  • 7 g gær
  • 140 ml lunkent vand
  • Et nip havsalt
  • En knivspids sukker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 250 g mel
Pizza Romania - Topping:
  • 150 g buffalo mozzarella, i små skiver
  • Sorte oliven (valgfrit)
  • Nogle friskhakkede basilikumblade
  • Salt og friskkværnet peber
Pizza Sardinia - Topping
  • Olivenolie
  • 8 ansjosfileter eller alternativt 1 dåse sardiner i olivenolie (ca. 85 g drænet vægt)
  • Nogle kapers
Pizza Quattro Formaggi - Topping
  • Mængder efter smag, men mindst 50 g af hver slags ost til 3-4 pizzaer
  • Parmesan
  • Mozzarella
  • Provolone
  • Mild gorgonzola
  • Friskkværnet sort peber
  • Olivenolie
Tomatsauce til Romana og Sardinia pizza
  • 1 stort løg skåret i ringe
  • 7-8 store tomater, pillet og hakket
  • 1-2 knuste fed hvidløg
  • Salt og friskkværnet peber
  • En knivspids sukker
  • 1 tsk. tørret oregano eller friske oreganoblade
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Pizzadej
  • 2
    Hæld salt, sukker og mel i en skål.
  • 3
    Tilsæt gær i et krus med varmt vand og tilsæt så olivenolien.
  • 4
    Hæld de våde ingredienser i de tørre ingredienser, bland og ælt det sammen for at forme en glat, ensartet dej. Stil dejen til at hvile i køleskabet natten over.
  • 5
    Tag næste dag dejen ud af køleskabet og lad den opnå stuetemperatur. Det vil tage omkring 30 minutter.
  • 6
    Del dejen op og rul den ud i enten 8 mellemstore eller 12 små pizzaer.
  • 7
    Placer den 3-lags stegepande i rustfrit stål på et medium varmt blus og hæld lidt olie på. Læg, afhængigt af dine pizzaers størrelse, 2-4 på panden og steg dem; sørg for der er plads nok til dem. Steg dejen i omkring 3-4 minutter, indtil de er gyldenbrune
  • 8
    Pizza Romania
  • 9
    Vend pizzadejen på stegepanden, fordel først tomatsauce øverst og stænk olivenolie oven på i en cirkel. 2. Dæk med mozzarella og oliven og bag den tildækket. Drys med basilikumblade og server.
  • 10
    Pizza Sardinia
  • 11
    Vend pizzadejen i panden og fordel først tomatsauce på dejen. Kapers og fordel ansjoserne øverst. 2. Stænk til sidst med lidt olivenolie og bag tildækket.
  • 12
    Pizza Quattro Formaggi
  • 13
    Riv parmesan og skær de andre oste i små tern.
  • 14
    Vend pizzaen i stegepanden og fordel osteterninger på pizzadejen og drys revet parmesan over. Smag til med friskkværnet peber.
  • 15
    Hæld lidt olivenolie på pizzaen, så den ikke tørrer ud og tildæk.
  • 16
    Tomatsauce til Romana og Sardinia pizza
  • 17
    Forbered din sauce ved at placere gryden over lav til medium varme, tilsæt olivenolie, løg og hakkede tomater og sauter sammen, indtil løgene er bløde; det vil tage omkring 10 minutter.
  • 18
    Tilsæt hvidløg og smag godt til med salt, peber, et nip sukker og frisk eller tørret oregano. Bland det sammen og stil det til side, til du er klar til at lave dine pizzaer.