- Mel
Ingredienser
- 7 g gær
- 140 ml lunkent vand
- Et nip havsalt
- En knivspids sukker
- 1 spsk. olivenolie
- 250 g mel
- 150 g buffalo mozzarella, i små skiver
- Sorte oliven (valgfrit)
- Nogle friskhakkede basilikumblade
- Salt og friskkværnet peber
- Olivenolie
- 8 ansjosfileter eller alternativt 1 dåse sardiner i olivenolie (ca. 85 g drænet vægt)
- Nogle kapers
- Mængder efter smag, men mindst 50 g af hver slags ost til 3-4 pizzaer
- Parmesan
- Mozzarella
- Provolone
- Mild gorgonzola
- Friskkværnet sort peber
- Olivenolie
- 1 stort løg skåret i ringe
- 7-8 store tomater, pillet og hakket
- 1-2 knuste fed hvidløg
- Salt og friskkværnet peber
- En knivspids sukker
- 1 tsk. tørret oregano eller friske oreganoblade
-
Fremgangsmåde
-
1Pizzadej
-
2Hæld salt, sukker og mel i en skål.
-
3Tilsæt gær i et krus med varmt vand og tilsæt så olivenolien.
-
4Hæld de våde ingredienser i de tørre ingredienser, bland og ælt det sammen for at forme en glat, ensartet dej. Stil dejen til at hvile i køleskabet natten over.
-
5Tag næste dag dejen ud af køleskabet og lad den opnå stuetemperatur. Det vil tage omkring 30 minutter.
-
6Del dejen op og rul den ud i enten 8 mellemstore eller 12 små pizzaer.
-
7Placer den 3-lags stegepande i rustfrit stål på et medium varmt blus og hæld lidt olie på. Læg, afhængigt af dine pizzaers størrelse, 2-4 på panden og steg dem; sørg for der er plads nok til dem. Steg dejen i omkring 3-4 minutter, indtil de er gyldenbrune
-
8Pizza Romania
-
9Vend pizzadejen på stegepanden, fordel først tomatsauce øverst og stænk olivenolie oven på i en cirkel. 2. Dæk med mozzarella og oliven og bag den tildækket. Drys med basilikumblade og server.
-
10Pizza Sardinia
-
11Vend pizzadejen i panden og fordel først tomatsauce på dejen. Kapers og fordel ansjoserne øverst. 2. Stænk til sidst med lidt olivenolie og bag tildækket.
-
12Pizza Quattro Formaggi
-
13Riv parmesan og skær de andre oste i små tern.
-
14Vend pizzaen i stegepanden og fordel osteterninger på pizzadejen og drys revet parmesan over. Smag til med friskkværnet peber.
-
15Hæld lidt olivenolie på pizzaen, så den ikke tørrer ud og tildæk.
-
16Tomatsauce til Romana og Sardinia pizza
-
17Forbered din sauce ved at placere gryden over lav til medium varme, tilsæt olivenolie, løg og hakkede tomater og sauter sammen, indtil løgene er bløde; det vil tage omkring 10 minutter.
-
18Tilsæt hvidløg og smag godt til med salt, peber, et nip sukker og frisk eller tørret oregano. Bland det sammen og stil det til side, til du er klar til at lave dine pizzaer.