- Mel
Ingredienser
- 10 g gær
- 1 knsp. sukker
- 2 spsk. lunt vand
- 2 spsk. hvedemel
- 150 g groft durummel
- 200 g hvedemel
- 2 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- 2 dl lunt vand
- 100 g soltørrede tomater i olie
- 2 spsk. kapers
- 1 ansjos
- 2 spsk. sorte oliven
- 1½ dl olivenolie
- 6-8 skiver parmaskinke
-
Fremgangsmåde
-
1Rør gær med sukker, vand og mel til fordejen i en lille skål. Dæk skålen med et viskestykke, sæt den et lunt sted, og lad dejen hæve i 30 minutter.
-
2Bland de to slags mel til selve dejen, og hæld dem ud på bordet. Lav en fordybning i midten, og læg fordejen der sammen med olivenolie, salt og lunt vand. Ælt dejen sammen i mindst 10 minutter, til den er glat og smidig.
-
3Dæk dejen til, og sæt den til hævning et lunt sted i 1 time.
-
4Lav tapenaden:
-
5Kom alle ingredienserne i en blender, og blend dem kort til en grov tapenade.
-
6Ælt dejen igennem på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 30 x 40 cm.
-
7Smør tapenade ud over dejen i et jævnt lag, og læg parmaskinken ovenpå. Rul dejen sammen så stramt som muligt fra den lange side, og skær rullen i skiver på 3-4 cm’s tykkelse.
-
8Tænd ovnen på 240° C.
-
9Sæt en støbejernsgryde (4,2 l/24 cm) i ovnen, og lad den varme med op og lad den stå i den opvarmede ovn i mindst 15 minutter.
-
10Tag gryden ud af ovnen, og fordel pizzahjulene i gryden (se foto). Sæt gryden i ovnen, og skru ned for varmen til 225° C. Bag hjulene i 25-30 minutter.
-
11Lad dem køle af i gryden, før du vender dem ud.
-
12Tip:
-
13Det er vigtigt, at der er lukket helt for dampen, når du bager grydebrød. Vær opmærksom på, at de fleste støbejernsgryder har en fenolknop på låget. Fenolknoppen tåler op til 200° C. Du kan købe en stålknop til støbejernsgryderne, som kan tåle de høje temperaturer.