Pizzahjul med parmaskinke

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
10+ 10+
Pizzahjul med parmaskinke
Opskrift på pizzahjul med lækker tapenade og parmaskinke. Bag pizzahjulet i en støbejernsgryde - så er du sikret et godt resultat.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Fordej:
  • 10 g gær
  • 1 knsp. sukker
  • 2 spsk. lunt vand
  • 2 spsk. hvedemel
Dej:
  • 150 g groft durummel
  • 200 g hvedemel
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • 2 dl lunt vand
Tapenade:
  • 100 g soltørrede tomater i olie
  • 2 spsk. kapers
  • 1 ansjos
  • 2 spsk. sorte oliven
  • 1½ dl olivenolie
Fyld:
  • 6-8 skiver parmaskinke
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Rør gær med sukker, vand og mel til fordejen i en lille skål. Dæk skålen med et viskestykke, sæt den et lunt sted, og lad dejen hæve i 30 minutter.
  • 2
    Bland de to slags mel til selve dejen, og hæld dem ud på bordet. Lav en fordybning i midten, og læg fordejen der sammen med olivenolie, salt og lunt vand. Ælt dejen sammen i mindst 10 minutter, til den er glat og smidig.
  • 3
    Dæk dejen til, og sæt den til hævning et lunt sted i 1 time.
  • 4
    Lav tapenaden:
  • 5
    Kom alle ingredienserne i en blender, og blend dem kort til en grov tapenade.
  • 6
    Ælt dejen igennem på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 30 x 40 cm.
  • 7
    Smør tapenade ud over dejen i et jævnt lag, og læg parmaskinken ovenpå. Rul dejen sammen så stramt som muligt fra den lange side, og skær rullen i skiver på 3-4 cm’s tykkelse.
  • 8
    Tænd ovnen på 240° C.
  • 9
    Sæt en støbejernsgryde (4,2 l/24 cm) i ovnen, og lad den varme med op og lad den stå i den opvarmede ovn i mindst 15 minutter.
  • 10
    Tag gryden ud af ovnen, og fordel pizzahjulene i gryden (se foto). Sæt gryden i ovnen, og skru ned for varmen til 225° C. Bag hjulene i 25-30 minutter.
  • 11
    Lad dem køle af i gryden, før du vender dem ud.
  • 12
    Tip:
  • 13
    Det er vigtigt, at der er lukket helt for dampen, når du bager grydebrød. Vær opmærksom på, at de fleste støbejernsgryder har en fenolknop på låget. Fenolknoppen tåler op til 200° C. Du kan købe en stålknop til støbejernsgryderne, som kan tåle de høje temperaturer.