Brugervejledning

Ethvert produkt fra Le Creuset er designet til at opfylde alsidige behov i madlavningen og til at opnå optimal brugervenlighed. Læs venligst denne brugervejledning før du tager dit produkt fra Le Creuset i brug for første gang. Brugervejledningen indeholder informationer om, hvordan du bedst muligt får gavn af køkkenudstyrets funktioner samt en vejledning til vedligeholdelse af produkterne.
Før produktet tages i brug
Før ibrugtagning første gang skal al emballage og alle etiketter fjernes. Vask derefter produktet af i varmt vand tilsat lidt opvaskemiddel. Skyl produktet grundigt og tør af.
Sådan bruger du produkterne
Varmekilder
Støbejernsprodukter fra Le Creuset kan anvendes på alle kogeplader inkl. gasblus, el-plader, glaskeramiske plader, induktion, alle ovntyper, brændeovne, udendørs grill, m.v.
Ved brug på glaskeramisk kogeplade eller induktion skal man altid løfte produktet, når man flytter det. Træk eller skub aldrig produktet hen over kogepladen, da dette kan beskadige både bunden på produktet samt den glaskeramiske kogeplade.
Sørg altid for at bruge en produktstørrelse, der svarer til varmekilden, for at opnå størst mulig effektivitet og for at undgå overophedning af siderne på produktet samt beskadigelse af håndtagene.
Gasflammer skal begrænses til bunden af produktet og må ALDRIG løbe op omkring siderne.
Lange håndtag skal placeres, således at de ikke rækker ud over kanten på kogepladen eller henover andre kogezoner.
Indstilling af temperatur
Den sandfarvede, indvendige emalje egner sig specielt godt til langsom tilberedning ved lav til middel varme og mellemhøj temperatur.
Varm altid produktet op ved lav til middel varme, indtil der er opnået en mellemhøj til høj temperatur – det giver de bedste madlavningsresultater, herunder også når man steger og svitser/bruner/braser. Lad produktet blive langsomt gennemvarm, idet dette giver det mest jævne og effektive resultat. Når produktet først er varmt, kan al madlavning fortsættes ved en lavere temperatur.
Høje temperaturer må kun bruges til at koge vand til grøntsager eller pasta eller til nedkogning af fond eller sovs.
Høje temperaturer må ALDRIG bruges til at forvarme produktet.
Støbejern holder så godt på varmen, at hvis en pande/gryde bliver overophedet, vil det give et dårligere madlavningsresultat, og maden vil brænde på.
Satin Black (mat sort)-emalje er påført alle produkter med udvendig mat sort emaljering samt alle pander, grillpander, sauterpander, stegepander, æbleskivepander, blinis-pander, pandekagepander, woks, taginer og stegegryder. Disse produkter er ideelle til at stege, grille og brune i samt til fremstilling af visse gryderetter. Satin Black-emaljen er specielt fremstillet til brug ved madlavning, som kræver høje overfladetemperaturer, hvilket ikke er helt det samme som blot madlavning ved høj varme. Med støbejern opnås højere overfladetemperaturer ved at lade panden eller gryden blive ordentlig gennemvarm ved indstilling af kogepladen til jævn/middel varme.
Uanset typen af ingredienser eller den anvendte opskrift opnås det bedste slutresultat ved, at man skruer ned for temperaturen, når den rette overfladetemperatur er nået, eller når den rette temperatur på fedtstoffet er nået. Konstant brug af høj varme bevirker overophedning, samt at maden brænder på eller klistrer sig fast, specielt når det drejer sig om delikate blandinger til omelet eller andre æggeretter.
Den matte sorte emalje får efter gentagen brug en patina-belægning (en sortbrun filmoverflade). Patinaen er resultatet af naturlige olier og fedtstoffer fra maden, som brænder sig ind i den varme overflade. Undlad at vaske patinaen af, da den forbedrer stegeevnen og modvirker, at maden hænger fast. Samtidig nedsætter den mængden af smørelse, som er nødvendig til madlavningen.
Brug i ovn
For produkter med sort fenolknop må den maksimale temperatur være 200° C.
Produkter med integrerede støbejernshåndtag eller knopper i rustfrit stål tåler op til 260°C i konventionel ovn.
Ovne med støbejernsbeklædning. Placer ikke køkkentøj af nogen slags i bunden af en ovn med støbejernsbeklædning. Det vil øge kogetemperaturen inde i ovnen, og dermed vil kogehastigheden øges med risiko for beskadigelse af maden. Undgå at trække eller skubbe produktet hen over bundbeklædningen, idet det kan beskadige dit produkt. For bedste resultat sættes køkkengrejet altid på en ovnplade eller rist.
Produkter med træhåndtag kan ikke tåle at komme i ovnen, da det kan ødelægge håndtaget.
Gode råd til stegning og sautering på støbejern
Når du steger og sauterer, skal fedtstoffet være varmt, før du kommer maden på produktet. Sørg derfor for, at både produkt og fedtstof er varmt. Olien eller fedtet, der dækker produktet, er tilstrækkelig varmt, når enten olien har en let krusning på overfladen, eller smørret eller andet fedtstof bobler eller skummer.
Gode råd til brug af grillpanden i støbejern
Når man griller på en grillpande, skal man først forvarme den tomme pande for at opnå en meget høj overfladetemperatur på panden til bruning. Dette råd gælder ikke de øvrige produkter!
For at opnå et godt resultat, er det vigtigt, at kogeoverfladen er tilstrækkelig varm, før man lægger maden på panden. Man opnår ikke de brune striber fra grillen, hvis pandens overflade er for kold, eller hvis maden er for fugtig. Brug køkkenrulle til at duppe overskydende væde væk fra overfladen på madvarerne, også de marinerede.
Sæt en tom pande på kogepladen, som indstilles til en mellemvarm temperatur, og lad panden varme igennem i nogle minutter (ca. 5-10 min). Kom ikke olie på en kold pande, for når panden bliver varm, vil olien blive for varm og begynde at ryge. Kom et par dråber vand på dine fingre og stænk på den varme pandeoverflade. Hvis vanddråberne syder og fordamper med det samme, er panden tilstrækkelig varm og klar til brug. Hvis vandet danner damp og ikke syder, skal panden opvarmes lidt længere, hvorefter du igen foretager testen med vand. Når overfladen er tilstrækkelig varm, kommes lidt olie på panden med en oliespray, alternativt påføres olien med en bagepensel i silikone fra Le Creuset (olien kan også påføres madvaren med en pensel i stedet). Det anbefales at anvende vegetabilsk olie, jordnøddeolie eller majsolie, da olivenolie kan ose kraftigt. Når panden har fået sin patinabelægning, er det kun nødvendigt at bruge meget lidt olie eller slet ingen. For at opnå de karakteristiske grillmærker på maden, skal råvarerne ligge urørt på panden i flere minutter. Hvis man flytter maden for hurtigt rundt på panden, kan maden hænge fast, grillmærkerne bliver knap så tydelige, og saften fra maden kan løbe ud.
Brug af fedtstof
Den emaljerede overflade i lys sandfarve egner sig ikke til tørkogning. Væske, olie, fedt eller smør skal dække bunden fuldstændig før opvarmning. Hold altid øje med produktet, mens det varmer op, og lad ikke produktet koge tør, da der kan opstå varige skader på emaljen.
Drejer det sig om friturestegning i en dyb pande, må den maksimale mængde olie ikke overstige 1/3 af pandens kapacitet, idet olieniveauet øges, når ingredienserne kommer på. Det anbefales, at man bruger et oliestegetermometer af sikkerhedsmæssige grunde, samt at man har et låg i nærheden, hvis olien skulle blive overophedet eller gå i brand.
Opbevaring og marinering af madvarer
Den emaljerede overflade i lys sandfarve er vandtæt og gør derfor produktet egnet til opbevaring af rå eller tilberedt mad samt til syreholdige marinader.
Valg af køkkenredskaber
Det anbefales at bruge silikoneredskaber fra Le Creuset, som gør madlavningen nemmere og mere bekvem og samtidig beskytter overfladen på produkterne.
Metalredskaber, skeer eller piskeris må kun anvendes forsigtigt, og de må ikke skrabe hen over emaljeoverfladen. Undlad endvidere at banke disse redskaber af på gryde- eller pandekanten.
Håndholdte, elektriske eller batteridrevne piskere må ikke anvendes, idet bladene beskadiger emaljen.
Knive eller redskaber med skarpe kanter må ikke benyttes til at skære maden ud direkte i produktet.
Håndtag
Håndtag i støbejern eller knopper i rustfri stål bliver varme i brug på både kogeplade og i ovn. Anvend altid en tør, tyk klud eller grydelapper til varme produkter og knopper. Produkter med træhåndtag må ikke anvendes i ovnen.
Sørg for at alle håndtag og knopper er tætte og spændte ved at efterse og efterstramme disse med jævne mellemrum.
Rengøring
Produktet skal altid afkøle i nogle minutter, før du vasker det af i varmt sæbevand, skyller og tørrer det omhyggeligt. Kom aldrig koldt vand i eller på et brandvarmt produkt, og sæt aldrig et varmt produkt direkte ned i koldt vand, da der kan opstå et temperaturchok med revner eller emaljeskader til følge.
Hvis der er madrester tilbage på panden eller i gryden, skal den fyldes med varmt vand og stå i blød i 15-20 minutter, hvorefter den vaskes af som normalt.
Nylonsvampe, bløde skuresvampe eller skurebørster kan bruges til at fjerne mere genstridige madrester. Brug ikke metalskuresvampe eller hårde rengøringsslibemidler, da disse kan beskadige emaljen.
Lette pletter eller metalmærker (forårsaget af metalredskaber) kan fjernes med Le Creuset rengøringsmiddel «Pots & Pans» til køkkentøj. Lejlighedsvis anvendelse af dette produkt hjælper også til at bevare dine produkter som nye. Produktet kan købes hos din lokale forhandler.
Sæt aldrig fugtige produkter tilbage i skabet. Produkterne skal opbevares i et tørt skab eller et sted med gennemtræk uden damp og fugt.
Produkter med satin black (mat sort)-emalje. Forsøg ikke at fjerne patinaen (den brunlige, sorte film), som dannes på den matte, sorte overflade. Patinaen forbedrer stegeegenskaberne og forhindrer maden i at hænge fast i produktet. Afkøl altid produktet før rengøring.
Når det er muligt, skal du blot skylle produktet af i varmt vand og derefter tørre overfladen af med en fugtig klud. Dette er gældende, hvis produktet bruges regelmæssigt til tilberedning af mad, der ikke har tendens til at hænge fast.
Kræves der en mere grundig rengøring af produktet, skal der bruges varmt sæbevand med efterfølende afskylning og grundig aftørring. For at fjerne vanskelige eller klistrende madrester skal man fylde produktet med varmt vand og lade det stå i blød et stykke tid. Vask, skyl og tør derefter produktet som vanligt.
Det kan være praktisk at bruge en opvaskebørste til at fjerne små madrester eller til rengøring mellem rillerne på grillen. Brug ikke gryderensere eller rengøringsslibemidler på stegefladen.
Ved fastbrænding af meget sukkerholdige retter (fx marmelader og karamel), kan der ske betydelige skader på produktets indvendige glasemalje og på kogepladen (hvis der spildes på kogepladen). Fastbrændt sukker skal straks fjernes.
Er der svære indvendige forkulninger efter fastbrændte madvarer, som ikke let lader sig fjerne, så kom en opvasketablet i produktet og fyld op med vand til tabletten er dækket. Varm produktet ved middel varme og lad opløsningen småsimre i ca. 25 min. Rengør derefter produktet på almindelig vis.
Maskinopvask
Alle produkter med integrerede håndtag i støbejern, fenolhåndtag eller knopper i rustfri stål kan vaskes i opvaskemaskine. Produkter med træhåndtag tåler ikke at komme i opvaskemaskinen.
Konstant rengøring af produktet i opvaskemaskine kan imidlertid bevirke, at emaljen med tiden falmer. Dette skader ikke produktet eller nedsætter dets ydeevne.
Opvaskemaskinen skal altid køre programmet helt færdigt, før den åbnes. Dermed sørger man for, at produkterne er helt tørre, når de tages ud af maskinen.
For produkter med satin black-emalje vil opbygningen af patinaen forringes betydeligt, hvis produktet kommes i opvaskemaskinen. Dette vil forårsage et øget forbrug af fedtstoffer i madlavningen i længere tid.
Garanti
Le Creuset yder livstidsgaranti på støbejernsprodukter. Læs mere om hvad garantien dækker og i hvilke tilfælde den ikke dækker her.
Før produktet tages i brug
Inden stentøj tages i brug første gang, fjernes emballagen, og produktet rengøres i varmt vand tilsat opvaskemiddel, hvorefter det tørres grundigt af.
Sådan bruger du produkterne
Brug i ovn
Stentøj er velegnet til brug i ovn op til 260° C og under ovnens grillelement. Ved anvendelse i ovn bør stentøjet altid stilles på en rist. Brug altid grydelapper, når du håndterer varme fade. Stentøj må aldrig anvendes direkte på grillen, komfuret eller stilles på bunden af ovnen.
Når du bruger et stentøjsprodukt under ovnens grillelement, så sørg altid for, at der er et mellemrum på mindst 6,5 cm mellem stentøjet og grillelementet.
Le Creusets stentøj kan bruges i mikroovnen. Håndtagene kan blive varme, hvis produktet er i mikroovn i længere tid, især hvis håndtagene er omgivet af plastfolie. Tildæk derfor kun den åbne del af fadet, og lad håndtagene være frie.
Vigtigt. Brug aldrig dit stentøjsprodukt over åben ild, dette gælder også din grill uanset type og udformning. Tilfør ikke væske til din ret under tilberedning i et stentøjsprodukt, imens produktet er varmt og placeret i ovnen. Dette kan forårsage, at produktet revner, hvilket kan medføre personskade eller skade på øvrige materialer. Har du behov for at tilføre væske under tilberedningen, skal du altid fjerne stentøjsproduktet fra ovnen og lade det stå 10 minutter, før du tilføjer enten varm- eller lunken væske herunder vin, øl, bouillon m.m. Tilfør aldrig kold væske!
Brug af fryser
Le Creuset stentøj kan benyttes i køleskab og fryser. Stentøjet tåler -18° C.
Fra fryser til ovn. Undlad at sætte stentøj med frossen mad i en varm ovn. Placer stentøjet med den frosne ret i en kold ovn, og lad stentøjsproduktet varme op sammen med ovnen.
Rengøring
Ved daglig rengøring afkøles stentøjet i et par minutter, derefter vaskes og tørres det af. Stentøjet tåler også opvaskemaskine.
Stentøj fra Le Creuset har en glaseret overflade, der er nem at rengøre. Desuden er glasuren hygiejnisk, da den hverken absorberer lugt, smag eller farve fra madvarer.
Genstridige madrester. Lad stentøjet afkøle helt og fyld derefter varmt sæbevand i stentøjsproduktet. Lad sæbevandet opløse madresterne i ca. 10 - 20 minutter. Afvask derefter produktet på sædvanlig vis.
Sorte streger på stentøj. Nogle typer bestik kan lave mørke aftegninger på tallerkener, kopper mm. Ofte kan disse streger fjernes med mildt skurepulver eller wienerkalk. Man gnider med lidt blidt skurepulver eller wienerkalk på en klud eller blød svamp. Både selve metallet, indholdet af nikkel samt udformningen af knivens skær har betydning for, om bestik giver sorte streger.
Garanti
Le Creuset yder 10 års garanti på produkter i stentøj. Læs mere om hvad garantien dækker og i hvilke tilfælde den ikke dækker her.
Før produktet tages i brug
Fjern al emballage og klistermærker. Vask produktet i varmt sæbevand, skyl og aftør grundigt. Kun produktets stegeflade skal behandles før brug. Ydersiden skal IKKE behandles. Kom lidt vegetabilsk olie eller majsolie på produktet og fordel det med et stykke køkkenrulle. Skyl produktet med varmt vand og aftør den. Produktet er nu klar til brug. Ved at gentage denne behandling regelmæssigt beskyttes non-stick belægningen, og dermed bibeholdes produktets stegeegenskaber.
Sådan bruger du produkterne
Varmekilder
Anvend altid en kogeplade, der svarer til produktets størrelse. Produktet skal altid dække kogepladen/blusset helt. Gasflammen må aldrig slikke op ad produktets sider, men skal justeres, så den kun rammer produktets bund. Ved keramiske kogeplader eller induktion må produktet aldrig skubbes hen over overfladen, idet dette kan ødelægge komfurets overflade og/eller produktets bund. Løft altid produktet, når du skal flytte det. Ved brug af induktionskomfur skal der altid anvendes en kogeplade, der svarer til den rustfri stålplade i bunden af produktet. Anvendes et produkt med en lille rustfri stålplade på en for stor induktionskogeplade kan dette medføre, at det magnetiske felt bliver svagt og dermed ikke afgiver tilstrækkelig varme. I nogle tilfælde kan kogepladen ikke "genkende" basen, hvorfor der ikke vil blive produceret varme.
Ved brug på induktionskomfur må boosterfunktionen ikke anvendes længere end det er nødvendigt, for at få maden/væsken til at koge/stege. Boosterfunktionen skal kun anvendes til hurtig opvarmning af store mængder af vand til fx at koge pasta eller grøntsager. Under madlavningen kan der forekomme en svag lyd fra produktet forårsaget af induktionskogepladen. Dette vil ikke ødelægge produktet eller påvirke funktionaliteten.
Toughened Non-Stick er ikke egnet til brug på udendørs grill.
Indstilling af temperatur
Anvend medium eller lav varme til almindelig madlavning, dermed opvarmes produktet gradvist og jævnt. Når man ønsker at svitse kød, fjerkræ eller fisk ved høj varme, kan man øge temperaturen, men når produktet er varmt og maden lægges på, bør temperaturen sænkes til medium eller lav igen. Produktet må IKKE bruges ved maksimal varme til opvarmning eller madlavning, da overophedning kan beskadige non-stick-belægningen.
Brug i ovn
Maksimal ovntemperatur er 260 °C (220 °C hvis produktet anvendes med et Le Creuset Toughened Non-Stickovnfast glaslåg). Ved brug af grillelementet i ovnen, skal afstanden fra produktets øverste kant til grillelementet være mindst 5 cm.
Gode råd til brug af glaslåg
Med Le Creusets glaslåg bliver mulighederne for madlavning endnu flere. Med glaslåget kan du kigge til maden uden at løfte låget. Derved slipper du ikke dampen ud af produktet, hvorved madens saft og kraft bevares. Le Creusets glaslåg er ovnfast op til 220˚C / gasmærke 7.
Brug af fedtstof
Toughened Non-Stick-serien kan bruges til madlavning med eller uden fedtstof.
Ved brug af fedtstof tilføjes lidt smør eller olie, før produktet varmes op. Dette vil forbedre bruningsprocessen, som giver smag til maden. Olien/smørret må aldrig varmes så kraftigt op, at det begynder at ryge. Hvis fedtstoffet begynder at ryge, bør du kassere olien/smørret, afkøle produktet og tilføje nyt fedtstof, før du fortsætter. Ved fedtfri madlavning forvarmes produktet ved medium varme i cirka 2 minutter, før maden tilsættes. Efterlad aldrig mad på produktet på et tændt blus uden opsyn. Hold altid øje med temperaturen for at undgå overophedning, som kan beskadige non-stick-belægningen.
Opbevaring og marinering af madvarer
Opbevar aldrig fødevarer i produkterne. Ingredienserne kan ved længere tids påvirkning beskadige non-stick-belægningen.
Valg af køkkenredskaber
Vi anbefaler Le Creusets silikoneredskaber samt varmeresistente plast eller træredskaber.
Metalredskaber kan benyttes på produkterne, men disse bør bruges med varsomhed. Skrab aldrig hårdt hen over belægningen med metalredskaber, og bank aldrig en grydeske eller spatel af mod produktets kant. Knive, paletknive og andre redskaber med skarpe kanter må aldrig anvendes til at skære maden ud på produktet.
Håndholdte elektriske eller batteridrevne håndmiksere eller blendere må ikke anvendes på non-stick-belægningen.
Håndtag
Brug altid grydelapper, når du skal håndtere det varme produkt.
Rengøring
Afkøl produktet et par minutter, før du vasker det af. Kom aldrig koldt vand på et varmt produkt. Brug ALDRIG ståluld, hårde skurebørster, skurepulver e.l. til at rengøre produktet. Produktet rengøres med varmt vand med eller uden sæbe og en blød svamp eller almindelig opvaskebørste. Maden slipper let den hærdede, forstærkede non-stick-overflade, hvilket gør rengøringen let. For at bevare produktets udseende og non-stick-funktionalitet, anbefaler vi, at produktet vaskes i hånden i varmt sæbevand i stedet for i opvaskemaskinen. Dette vil være med til at forlænge non-stick-overfladen og forbedre madlavningsegenskaberne.
Maskinopvask
Brug kun almindelig maskinopvaskemiddel (vi anbefaler varianter uden citrus). Stegeoverfladen på produktet skal smøres med vegetabilsk olie eller majsolie før brug. Bemærk venligst at produktet kan misfarves ved ofte brug af opvaskemaskine. Ligeledes kan det påvirke non-stick-funktionaliteten. Dette ses som almindelig slitage og dækkes ikke af livstidsgarantien. Hvis produktet ofte vaskes i opvaskemaskine, kan nitterne ved håndtagene samt den yderste ring af bunden blive mat, eller der kan dannes noget hvidt pulver. Dette er helt normalt, og har ingen indflydelse på produktets brugbarhed. Det er muligt at fjerne det matte eller den hvide pulver-dannelse med en klud og lidt vand med sæbe. Efter behandlingen skylles og aftørres produktet grundigt.
Garanti
Le Creuset yder livstidsgaranti på Toughened non-stick-produkter. Læs mere om hvad garantien dækker og i hvilke tilfælde den ikke dækker her.
Før produktet tages i brug
Fjern al emballage og alle klistermærker, vask produktet i varmt sæbevand og aftør grundigt. Inden en gryde eller pande tages i brug første gang, samt hver gang produktet har været vasket i opvaskemaskine, bør nedenstående følges:
  • Hæld olie i gryden/panden, så bunden er dækket.
  • Opvarm olien langsomt og sørg for at fordele olien op ad produktets sider.
  • Tag gryden/panden af komfuret, lad den afkøle, og tør den af med køkkenrulle.
  • Dit produkt er nu klar til brug.
Sådan bruger du produkterne
  • Den specielle to-lags konstruktion betyder, at du ikke behøver at skrue helt op for varmen. Du kan nøjes med MEDIUM varme ved næsten al madlavning, inklusiv stegning og bruning.
  • Sørg altid for at produktets diameter på bunden passer til kogepladens størrelse.
  • På alle komfurer med glasoverflader skal produktet altid løftes til og fra, eller over overfladen. Skub aldrig produktet hen over overfladen, da dette kan forårsage skade på produktets bund samt på komfurets overflade.
  • Opvarm aldrig en tom gryde/pande.
  • Brug altid grydelapper, når du håndterer varme produkter, både under og efter madlavning.
  • Ved brug af salt, skal dette altid tilsættes opvarmet væske eller fødevarer, så det kan opløses grundigt. Kom aldrig salt direkte på overflader af rustfrit stål, da det kan resultere i varig misfarvning.
  • Opbevar aldrig mad i produktet, hvad enten der er tale om rå, marineret eller allerede tilberedt mad. Ingredienserne kan beskadige overfladen i gryden/panden.
Valg af køkkenredskaber
For at beskytte dit produkt, anbefaler vi at bruge redskaber i silikone, varmebestandigt plast eller træ. Metalredskaber kan dog anvendes med omhu, men bør aldrig skrabes hårdt hen over overfladen. Bank aldrig metalredskaber af på den øverste kant af produktet.
Varmekilder
Le Creuset Toughened Steel Professional gryder og pander er velegnede til alle typer varmekilder, inklusiv induktion. De kan også anvendes i alle typer ovne samt, for lave produkter, under ovnens grillelement.
Brug i ovn
Le Creuset Toughened Stell Professional gryder og pander er ovnfast op til 260 °C.
Induktionskogeplader
  • Anvend altid en kogeplade på induktionskomfuret, der svarer til stålpladen i bunden af produktet.
  • Anvendes et produkt med en lille base på en for stor induktionskogeplade kan dette medføre, at det magnetiske felt bliver svagt og dermed ikke afgiver tilstrækkelig varme. I nogle tilfælde kan kogepladen ikke “genkende” basen, hvorfor der ikke vil blive produceret varme.
  • ANVEND IKKE boosterfunktionen længere end det er nødvendigt, for at få maden/væsken til at koge/stege. Boosterfunktionen skal kun anvendes til hurtig opvarmning af store mængder af vand til at koge pasta, grøntsager eller lignende.
  • Under madlavningen kan der forekomme svage lyde fra produktet forårsaget af induktionskogepladen. Dette vil ikke ødelægge produktet eller påvirke funktionaliteten.
Tips til madlavning med mindre vand
Det tætsluttende låg, den jævne varme fordeling og den fremragende varmebestandighed i Le Creuset Toughened Steel Professional produkterne, gør det muligt at lave mad med meget lidt væske. Dette er ideelt ved tilberedning af grøntsager og frugt, hvor smag og næringsstoffer bevares.
  • Placér mad og lidt vand i en kold gryde. I en 16-20 cm gryde tilsættes 100 ml vand til 20-30 minutters tilberedningstid. I en 24 cm gryde skal der tilsættes 150 ml vand.
  • Læg låg på og bring gryden til det punkt, hvor der udskilles damp i gryden. Så snart maden begynder at dampe, skrues der ned til lav varme, indtil der ikke længere kommer damp ud af gryden.
  • Lad maden dampe færdig under låg i den påkrævede tid (jf. opskriften). Løft ikke låget mens tilberedningen foregår, da det er meningen, at dampen skal forblive indeni gryden. Letter man på låget, bør lidt ekstra vand tilsættes for at erstatte den damp, der slipper ud.
NB. Denne metode er ikke velegnet, når du bruger en dampindsats eller ved brug af pastagryden med pastaindsats.
Forkert brug af produkterne
  • Skader fra overophedning er øjeblikkeligt genkendelige, da overfladen på rustfrit stål vil ændre farve og fremstå gylden/brun/blå. Denne misfarvning er permanent, og kan ikke fjernes på nogen måde. Misfarvningen vil dog ikke påvirke grydens/pandens ydeevne.
  • Ridser og hakker der er opstået som følge af hård brug af metalredskaber er ikke omfattet af garantien. Sådanne skader er permanente.
Rengøring
  • Le Creuset Toughned Steel Professional produkter tåler maskinopvask.
  • Afkøl produktet i et par minutter før det vaskes. Afvask med varmt sæbevand, skyl og aftør grundigt, eller vask i opvaskemaskine.
  • Til mere genstridige madrester, som sidder fast i gryden/panden, anbefales det at sætte produktet i blød med varmt vand i 10-15 minutter, hvorefter det afvaskes.
  • Fyld ikke varme gryder/pander med koldt vand – lad altid produktet afkøle først!
  • Brug altid kun svampe eller børster af blød nylon til at fjerne genstridige madrester. Brug aldrig hårde svampe eller børster af metal, hård nylon o.l., samt skurepulver og andre kraftige rengøringsmidler, da disse kan beskadige overfladen.
  • Et patenteret rengøringsmiddel særligt udviklet til rustfrit stål kan anvendes til at fjerne kalkaflejringer og andre mærker på den indvendige flade. Det kan også bruges til at pleje, polere og beskytte den indvendige flade og håndtag. MÅ IKKE anvendes på den udvendige non-stick overflade.
Garanti
Le Creuset yder livstidsgaranti på Toughened Steel Professional serien. Læs mere om hvad garantien dækker og i hvilke tilfælde den ikke dækker her.
Før produktet tages i brug
Fjern al emballage og alle klistermærker, vask gryden/panden i varmt sæbevand og aftør grundigt. Vi anbefaler, at du behandler produkter med non-stick-belægning før de tages i brug første gang. Gnid vegetabilsk olie på belægningen ved hjælp af køkkenrulle. Skyl efter med varmt vand og aftør grundigt. Produktet er nu klar til brug. Hvis denne behandling gentages en gang imellem beskyttes overfladen, og produktets levetid fremmes.
Inden en gryde eller pande uden belægning tages i brug første gang, samt hver gang produktet har været vasket i opvaskemaskine, bør følgende gøres: Hæld olie i gryden/panden, så bunden er dækket. Opvarm olien langsomt og sørg for at fordele olien opad grydens/pandens sider. Tag gryden/panden af komfuret, lad den afkøle, og tør den af med køkkenrulle. Tilsæt mere olie, fedt eller smør og begynd madlavningen som normalt. Tilsæt først krydderier når maden er stegt på overfladen. Vend først maden når den er stegt på overfladen og let slipper panden. Skru ned for varmen, når maden er stegt på overfladen.
Sådan bruger du produkterne
Varmekilder
På alle komfurer med glasoverflader skal gryden/panden altid løftes til og fra eller over overfladen. Skub aldrig gryden/panden hen over overfladen, da dette kan forårsage skade på produktets bund samt på komfurets overflade.
Ved brug af induktionskomfur, anvend altid en kogeplade på induktionskomfuret, der svarer til stålpladen i bunden af produktet. Anvendes et produkt med en lille base på en for stor induktionskogeplade kan dette medføre, at det magnetiske felt bliver svagt og dermed ikke afgiver tilstrækkelig varme. I nogle tilfælde kan kogepladen ikke “genkende” basen, hvorfor der ikke vil blive produceret varme. Anvend IKKE booster-funktionen længere end det er nødvendigt, for at få maden/væsken til at koge/stege. Booster-funktionen skal kun anvendes til hurtig opvarmning af store mængder af vand til at koge pasta, grøntsager eller lignende. Under madlavningen kan der forekomme svage lyde fra produktet forårsaget af induktionskogepladen. Dette vil ikke ødelægge produktet eller påvirke funktionaliteten.
Indstilling af temperatur
Det specielle design på 3-PLY produkterne betyder, at du ikke behøver at skrue helt op for varmen. Du kan nøjes med medium til lav varme ved næsten al madlavning, inklusiv stegning og simring. Sørg altid for, at grydens/pandens bund passer til kogepladens størrelse. Flammer fra gaskomfur skal altid være begrænset til grydens/pandens bund og må aldrig bevæge sig op omkring siderne. Opvarm aldrig en tom gryde/pande. Brug altid grydelapper, når du håndterer varme gryder/pander - både under og efter madlavning. Ved brug af salt, skal dette altid tilsættes opvarmet væske eller fødevarer, så det kan opløses grundigt. Kom aldrig salt direkte på overflader af rustfrit stål, da det kan resultere i varig misfarvning.
Skader fra overophedning er øjeblikkeligt genkendelige, da overfladen på rustfrit stål vil ændre farve og fremstå gylden/brun/blå. Denne misfarvning er permanent, og kan ikke fjernes på nogen måde. Misfarvningen vil dog ikke påvirke grydens/pandens ydeevne. Produkter med non-stick-belægning kan også blive misfarvede og i svære tilfælde kan belægningen løsnes i form af bobler eller afskalning.
Non-Stick produkter. For at beskytte, og undgå skader på overfladen bør der kun bruges medium eller lav varme ved al madlavning. Brug ALDRIG høj varme.
3-PLY kan tåle op til 260 °C i ovnen. Glaslåg tåler 220 °C.
Brug i ovn
Når produkterne anvendes under ovnens grillelement, bør der være en afstand på mindst 5 cm mellem varmekilden og den øverste kant af gryden/panden.
Gode råd til brug af låg
Det tætsluttende låg, den jævne varmefordeling og den fremragende varmebevarelse i Le Creusets 3-PLY produkter, gør det muligt at lave mad med meget lidt væske. Dette er ideelt ved tilberedning af grøntsager og frugt, hvor smag og næringsstoffer bevares. Placér mad og lidt vand i en kold gryde. I en 16-20 cm gryde tilsættes 100 ml vand til 20-30 minutters tilberedningstid. I en 24 cm gryde skal der tilsættes 150 ml vand. Læg låg på og bring gryden til det punkt, hvor der udskilles damp i gryden. Så snart maden begynder at dampe, skrues der ned til lav varme, indtil der ikke længere kommer damp ud af gryden. Lad maden dampe færdig under låg i den påkrævede tid (jf. opskriften). Løft ikke låget mens tilberedningen foregår, da det er meningen, at dampen skal forblive indeni gryden. Letter man på låget, bør lidt ekstra vand tilsættes for at
erstatte den damp, der slipper ud.
NB. Denne metode er ikke velegnet, når du bruger en dampindsats eller ved brug af pastagryden med pastaindsats.
Opbevaring og marinering af madvarer
Opbevar aldrig mad i gryden/panden, hvad enten der er tale om rå, marineret eller allerede tilberedt mad. Ingredienserne kan beskadige overfladen i gryden/panden.
Valg af køkkenredskaber
For at beskytte dine pander anbefaler vi at bruge redskaber af silikone, varmebestandigt plast eller træ i både belagte og ikke-belagte produkter. Metalredskaber kan dog anvendes med omhu, men bør aldrig skrabes hårdt hen over overfladen. Bank aldrig metalredskaber af på den øverste kant af gryden/panden.
Knive og andre skarpe genstande bør aldrig bruges til at skære mad ud på non-stick-belægningen.
Håndholdte elektriske eller batteridrevne håndmiksere eller blendere produkter bør aldrig anvendes på non-stick-overfladen.
Rengøring
Afkøl gryden/panden i et par minutter før den vaskes. Afvask med varmt sæbevand, skyl og aftør grundigt, eller vask i opvaskemaskine. Til mere genstridige madrester, som sidder fast i gryden/panden, anbefales det at sætte produktet i blød med varmt vand i 10-15 minutter, hvorefter det afvaskes. Fyld ikke varme gryder/pander med koldt vand – lad altid gryden/panden afkøle først! Brug altid kun svampe eller børster af blød nylon til at fjerne genstridige madrester. Brug aldrig hårde svampe eller børster af metal, hård nylon o.l., samt skurepulver og andre kraftige rengøringsmidler, da disse kan beskadige overfladen. Et patenteret rengøringsprodukt særligt udviklet til rustfrit stål kan anvendes til at fjerne kalkaflejringer og andre mærker. Det kan også bruges til at pleje, polere og beskytte indvendige og udvendige overflader (må ikke anvendes på non-stick-belægninger).
Produkter med non-stick-belægning. Efter brug, afkøl panden i et par minutter før rengøring. Vask derefter grundigt. Maden slipper let den hærdede, forstærket non-stick-overflade, hvilket gør rengøringen let. For at bevare produktets udseende og non-stick-funktionalitet, anbefaler vi at produktet vaskes i hånden i varmt sæbevand i stedet for i opvaskemaskinen. Dette vil være med til at forlænge non-stick-overfladen og forbedre madlavningsegenskaberne.
Maskinopvask
Produkter med non-stick-belægning. Hvis produktet er rengjort i opvaskemaskinen: 1) Brug kun almindelig maskinopvaskemiddel (vi anbefaler varianter uden citrus) 2) Stegeoverfladen på produktet skal smøres med vegetabilskolie eller majsolie før brug.
Bemærk venligst at produktet kan misfarves ved ofte brug af opvaskemaskine. Ligeledes kan det påvirke funktionaliteten på non-stick-overfladen. Dette anses som almindelig slitage og dækkes ikke af livstidsgarantien.
Garanti
Le Creuset yder livstidsgaranti på produkter i 3-Ply-serien. Læs mere om hvad garantien dækker og i hvilke tilfælde den ikke dækker her.
Før produktet tages i brug
Fjern al emballage og alle etiketter. Vask derefter produktet af i varmt vand tilsat lidt opvaskemiddel. Skyl produktet efter og tør det grundigt.
Sådan bruger du produkterne
Varmekilder
Le Creusets køkkentøj i emaljeret stål kan KUN anvendes på kogeplader inklusiv induktion. Produkterne kan IKKE anvendes i ovnen. Vælg altid en kogeplade/-zone, der passer i størrelsen til produktets bund. Gasflammer skal begrænses til bunden af produktet og må aldrig løbe op omkring siderne. På glaskeramiske kogeplader skal produktet altid løftes på, af og over pladen. Træk aldrig produktet hen over kogepladen, da dette kan beskadige både bunden af produktet og glasoverfladen.
Ved brug af induktionskomfur, vælg altid en kogeplade, der passer i størrelsen til grydens bund. At anvende en gryde, der er mindre end varmekilden kan medføre et svagere magnetfelt og reducere varmeeffekten. I nogle tilfælde kan det ske at kogepladen/-zonen ikke registrerer gryden og dermed genereres ingen varme. Anvend ALDRIG boost-funktionen længere end nødvendigt for at bringe grydens indhold i kog. Boost-funktionen bør KUN benyttes ved hurtig opvarmning af store mængder vand fx til kogning af pasta og grøntsager. Under madlavning kan du opleve en sagte lyd, som genereres i gryden af induktionskogepladen. Dette ødelægger ikke gryden og påvirker ikke madlavningen.
Indstilling af temperatur
Opvarm aldrig en tom gryde. På grund af den effektive varmeledning må høje temperaturer kun benyttes ved kogning af vand til grøntsager, pasta osv. Ved anden type madlavning, opvarmes gryden langsomt ved lav til medium varme. Når gryden er varm, reduceres til lav varme under selve madlavningen. Anvend altid en tør grydelap eller klud til håndtering af varme produkter før og efter madlavning.
Valg af køkkenredskaber
For at beskytte dine gryder, anbefales det at bruge redskaber af silikone, varmeresistent plast eller træ. Undgå brug af knive og andre metalredskaber. Undgå gentagne stød mod kogepladen eller andre hårde overflader, især på grydens kant, da dette kan beskadige emaljen.
Rengøring
Gryden skal altid afkøle i nogle minutter, før den vaskes af i varmt sæbevand. Skyl og tør omhyggeligt eller vask gryden i opvaskemaskine. Ved genstridige madrester fyldes gryden med varmt vand og står i blød i 10-15 minutter. Varme gryder må aldrig fyldes med eller nedsænkes i koldt vand. Brug kun bløde nylonsvampe eller opvaskebørster til at fjerne genstridige madrester. Brug ikke hårde skuresvampe eller rengøringsmidler, da disse kan beskadige gryden.
Garanti
Le Creuset yder 5 års garanti på emaljerede stålgryder. Læs mere om hvad garantien dækker og i hvilke tilfælde den ikke dækker her.
Før produktet tages i brug
Fjern al emballage og etiketter. Sørg for at håndtaget på kedlen er i lodret stilling (kun på modeller med sammenklappelige håndtag). Skyl kedlen med varmt vand. Fyld den derefter med rent vand, bring vandet i kog og hæld det derefter ud.
Sådan bruger du produkterne
Varmekilder
Kan anvendes på alle typer af komfurer inklusiv induktion. Kedlen må aldrig fyldes over niveaumærket markeret på ydersiden af kedlen eller diagrammerne nedenfor.
Sørg for, at bunden på kedlen passer til størrelsen på kogezonen/brænderen. Flammer fra gas skal altid holdes under kedlen og må ikke gå op langs siderne på produktet.
Ved brug af induktionskomfur, sørg altid for at matche diameteren af kedlens base til induktionskogepladens kogezone. Vi anbefaler ikke brug af boost-funktionen på en induktionskogeplade til at opvarme kedlen. Induktionskogepladens teknologi er meget kraftfuld, og brug af boost-funktionen kan dette medføre, at kedlen koges tør, eller emaljen kan overophedes, hvilket kan føre til beskadigelse af kedlen eller kogepladen.
Ved brug af Aga/Rayburn og andre støbejernskomfurer, brug altid den kogende plade på støbejernskomfuret - ikke den ulmende plade. Sørg for, at kogepladen holdes fri for snavs ved hjælp af stålbørsten, som er leveret af komfurproducenten. Dette vil hjælpe med at sikre god kontakt mellem bunden af kedlen og kogepladen. Gentagne vandkogninger hurtigt efter hinanden kan medføre forlængelse af opvarmningstiden, da varmen går tabt fra den kogende plade. Hvis pladen er blevet efterladt åben, lukkes for at tillade pladen at genvinde varme før opvarmning af kedlen. Kedler med en bund-diameter på mindre end 14 cm er ikke egnede til anvendelse på Aga/Rayburn/andre støbejernskomfurer.
Indstilling af temperatur
Du må aldrig opvarme en tom kedel. Sørg altid for at låget sidder godt fast på kedlen. En kedel under opvarmning må ikke henstilles uden opsyn. Sørg for ikke at sætte din lid til fløjten som påmindelse om, at kedlen ikke er under opsyn. Fløjten er en bekvemmelighed, ikke en sikkerhedsanordning.
Vi anbefaler brug af grydelapper, når kedlen håndteres, eller fløjten fjernes, både under og efter kogning af vand. Efter kedlen er fjernet fra varmekilden, vent 5-10 sekunder før du åbner fløjten. Dette vil sikre, at kogning er standset, og at det varme vand kan hældes sikkert ud. Undgå at vende kedlen på hovedet, når der hældes. Lad kedlen køle grundigt af før påfyldning. Fyld aldrig en varm kedel op med koldt vand lige efter, at den er kogt.
Lad aldrig kedlen koge tør. Koger kedlen tør, kan dette resultere i skader på både kedlen og/eller kogepladen. Hvis kedlen har fået lov til at koge tør, skal du slukke for varmen og ikke røre ved kedlen, indtil den er afkølet grundigt. Undgå at støde/banke kedlen på komfur eller hårde overflader - dette kan beskadige emaljen.
Håndtag
Håndtag og knopper kan blive løse med tiden. Vi anbefaler at stramme/spænde skruerne fra tid til anden efter behov. Vær opmærksom på ikke at overspænde skruerne.
Rengøring
Over tid kan kalkaflejringer opbygges på kedlens inderside, når de benyttes i områder med hårdt vand. Dette er normalt, men kan påvirke den tid, det tager at koge vandet. For at beskytte mod kalk-opbygning, skal kedlen tømmes for vand efter hvert brug. Et mildt afkalkningsmiddel kan anvendes periodisk, hvis det kræves. Følg altid anvisningen på afkalkningsmidlet. Slibende rengøringsmidler bør ikke anvendes, da dette kan beskadige det indre af kedlen.
Garanti
Le Creuset yder 5 års garanti på kedler. Læs mere om hvad garantien dækker og i hvilke tilfælde den ikke dækker her.
Før produktet tages i brug
Inden bageformen tages i brug første gang, fjernes emballagen, og produktet rengøres i varmt vand tilsat opvaskemiddel, hvorefter det tørres grundigt af.
Sådan bruger du produkterne
Varmekilder
Bageformene er udviklet til brug i ovn op til 240 °C.
Tåler ikke mikroovn, grill eller andre direkte varmekilder.
Gode råd til brug af springform
Denne form er ikke egnet til retter med meget flydende dej, da dejen risikerer at løbe ud.
Brug af fedtstof
Non-stick-belægningen er så effektiv, at smørelse og bagepapir i det fleste tilfælde er overflødigt. Ved bagning af kager med meget højt sukkerindhold, anbefales det at bruge smørelse eller bagepapir i bageformene.
Valg af køkkenredskaber
For at beskytte dine bageforme anbefaler vi at bruge redskaber af silikone, varmebestandigt plast eller træ i både belagte og ikke-belagte produkter. Metalredskaber kan anvendes med forsigtighed. Knive og andre skarpe redskaber må ikke anvendes.
Rengøring
Afkøl bageformen før den vaskes. Afvask med varmt sæbevand, skyl og aftør grundigt. Til mere genstridige mad- eller kagerester, anbefales det at sætte produktet i blød med varmt vand i 10-15 minutter, hvorefter det afvaskes. Fyld ikke varme bageforme med koldt vand, da de risikerer at slå sig.
Brug aldrig hårde svampe eller børster af metal eller hård nylon, skurepulver eller andre kraftige rengøringsmidler, da disse kan beskadige belægningen.
Opvaskevand, der samler sig inde under kanten på bageformen, kan udvikle en smule rust. Det er ganske almindeligt for karbonstål, og det påvirker ikke produktets egenskaber eller ydeevne.
Tåler ikke opvaskemaskine.
Garanti
Le Creuset yder livstidsgaranti på bageforme i aluminium. Læs mere om hvad garantien dækker og i hvilke tilfælde den ikke dækker her.
Sådan bruger du produkterne
Hovedparten af proptrækkerne fra Le Creuset er selvoptrækkende. Den selvoptrækkende mekanisme gør det hurtigt og ubesværet at åbne en flaske vin, idet du åbner vinflasken helt uden at trække i proppen. Dette gælder dog ikke WT-modellerne og PC-300.
Fjern altid folie og/eller voks fra vinflaskens prop inden brug af proptrækker.
Proptrækkerne er anvendelige til mange typer af propper, og flere af dem er garanteret til syntetiske propper.
De fleste af proptrækkernes skruer har tre-lags non-stick-belægning, der gør skruen ekstra stærk og smidig. Skruespidsen på de nyere modeller er lavet, så den automatisk tilpasser sig kork- og plastproppers forskellige karakteristika.
Alle Le Creusets proptrækkere består tændstiktesten. Det betyder, at en tændstik kan føres ind i skruens spiral. Det er tegn på, at skruen har den rette udformning, der gør, at skruen glider let ned i proppen. Tændstiktesten kombineret med den centrerede spids er et tegn på proptrækkerens høje kvalitet og effektivitet.
Brug af LM-proptrækkere
Skruen i LM-modellerne er udskiftelig, hvilket sikrer proptrækkerens lange levetid. Når det yderste lag af non-stick-belægningen på skruespidsen er slidt af, bør skruen udskiftes. Det er vigtigt at udskifte en slidt skrue, da manglende udskiftning kan beskadige og i værste tilfælde ødelægge proptrækkeren.
Hvis proppen i vinflasken er forseglet med en voksprop, skal denne fjernes før brug af LM-proptrækkeren.
Hvis mekanismen på din LM-proptrækker sætter sig fast, når du forsøger at fjerne proppen fra skruen efter åbning, kan det skyldes proppens karakteristika. Fx er nogle propper lavet af plast. I sådanne tilfælde, skal du, for at undgå at beskadige proptrækkeren, fjerne proppen fra skruen med fingrene, ved at dreje den af skruen. Pas på ikke at skære dig på den skarpe skruespids.
Hvis du erfarer, at fjernelse af proppen i en bestemt flaske ved brug af din automatisk selvoptrækkende LM-proptrækker kræver for meget kraft, anbefaler vi, at du holder op med at bruge din LM-proptrækker til den pågældende flaske og i stedet anvender en af de klassiske eller selvoptrækkende proptrækkere.
Ved fjernelse af syntetiske propper fra vinflasker anbefales det ikke at bruge proptrækkerens automatiske propfjerner-funktion. I stedet bør proppen skrues af med fingrene.
LM-modellerne er ikke designet til at sætte en prop tilbage i en åben vinflaske.
Brug ikke LM-modellerne til åbning af ​flasker med mousserende vin.
Rengøring
Le Creusets vintilbehør kan rengøres med en fugtig klud eventuelt tilsat en smule opvaskemiddel. Brug aldrig smøremidler, skuremidler eller –svampe til dit vintilbehør. Le Creusets vintilbehør tåler ikke opvaskemaskine.
Garanti
Le Creuset yder henholdsvis 2-10 års garanti på vintilbehør afhængig af produktet. Du kan se hvor længe garanti der er på produkterne i tabellen på produktsiden. Læs mere om hvad garantien dækker og i hvilke tilfælde den ikke dækker her.
De keramiske kværne fra Le Creuset anvendes til findeling af salt og peber.
Kværnene er modstandsdygtige over for korrosion og sikrer lang levetid. Metalknoppen gør det nemt at justere kværnenes grovhed.
Rengøring
Kværnene rengøres med en fugtig klud evt. tilsat lidt opvaskemiddel. Kværnene tåler ikke nedsænkning i vand.
Garanti
Læs mere om hvad garantien dækker og i hvilke tilfælde den ikke dækker her.
Valg af skæreflader
Vi anbefaler, at man kun anvender et træ- eller plastikskærebræt, når man skærer. Undgå at skære på hårde overflader som fx sten, skifer, keramik, marmor, metal eller glas, idet det kan beskadige knivens æg.
Brug IKKE din kniv til andet end madlavningsformål.
Gode råd
Sikr dig altid, at kniven er synlig. Dæk ikke kniven med viskestykker, og lad den ikke ligge i blød i skumsæbevand.
Brug altid den rigtige type kniv til dit skærearbejde.
Forsøg aldrig at gribe en kniv, hvis den falder på gulvet.
Sørg altid for at holde knive langt væk fra børn.
Test aldrig en klinges skarphed ved at stryge fingrene hen over æggen.
Rengøring
For bedst mulig vedligeholdelse anbefaler vi, at kniven håndvaskes i varmt sæbevand, skylles og tørres grundigt. Dette vil hjælpe til at holde kniven skarp, og man undgår skader på klingen. Hold altid den skarpe æg væk fra din hånd.
Knivene tåler ikke maskinopvask.
Vedligeholdelse
En kniv med en skarp klinge er både nemmere og mere sikker at bruge. Til knive med en damaskklinge anbefaler vi en knivsliber/knivskærper. Knive med en rustfri stålklinge kan slibes på et strygestål. Det anbefales, at slibe sine knive så ofte som muligt for at vedligeholde en skarp æg.
Opbevaring
Vi anbefaler, at du opbevarer din kniv i en knivblok eller på en knivmagnet. Køkkenknive må ikke opbevares løst i en skuffe, idet klingen kan tage skade. Rigtig opbevaring beskytter også mod uheld.
Garanti
Le Creuset yder 2 års på vores serie af knive. Læs mere om hvad garantien dækker og i hvilke tilfælde den ikke dækker her.
Før produktet tages i brug
Inden glassene tages i brug første gang, fjernes emballagen, og produktet rengøres i varmt vand tilsat opvaskemiddel, hvorefter det tørres grundigt af.
Rengøring
For at bevare produktets udseende, anbefaler vi, at vinglas vaskes i hånden i varmt sæbevand i stedet for i opvaskemaskinen.
Glassene tåler maskinopvask.
Le Creusets silikoneredskaber er sikre, fleksible og skånsomme over for alle former for køkkengrej. Silikoneredskaberne er varmebestandige og tåler op til 250° C. Redskaberne kan stå i den varme gryde uden at ændre form eller farve.
Silikoneredskaberne har utallige anvendelsesmuligheder. Dejskraberne kan foruden bagning fx bruges som spatel, når du steger på panden eller i gryden. Brug silikoneredskaberne til at røre, skrabe, øse og servere.
Rengøring
Vask og tør redskabet grundigt inden første anvendelse. På redskaberne med træhåndtag er silikonehovederne aftagelige, og silikonen tåler maskinopvask. På nylonredskaberne sidder silikonehovederne fast, og hele produktet tåler maskinopvask.
Brug ikke skure- eller slibemidler til rengøring af dine silikoneredskaber.
Vedligeholdelse
På redskaberne kan træhåndtaget behandles med lidt madolie eller bivoks for at bevare træets struktur og udseende i længere tid.
Garanti
Le Creuset yder 5 års garanti. Læs mere om hvad garantien dækker og i hvilke tilfælde den ikke dækker her.
Le Creusets køkkentekstiler hjælper til sikker håndtering af varmt køkkentøj. En integreret damp- og fedtbarriere sørger for, at hverken varme, damp eller væske slipper igennem.
Rengøring
Køkkentekstilernes yderside er vand- og smudsafvisende og kræver derfor minimal rengøring. Tekstilerne er lavet i 100% bomuld og tåler maskinvask ved 40° C. Krymper ikke i vask.
Garanti
Læs mere om hvad garantien dækker og i hvilke tilfælde den ikke dækker her.