- Æg
Ingredienser
- Brød i skiver (friskbagt eller ristet)
- ½ most avocado pr person
- En smule citronsaft
- Salt/peber/chili
- Et par cherrytomater
- 1-4 pocherede æg
- Karse til pynt
- 0,5 l vand til pochering
-
Fremgangsmåde
-
1Hæld 0,5 l vand i panden, læg pocheringsindsatsen over og sæt låget på. Vandes bringes i kog til der kommer damp på lågets inderside.
-
2Fjern låget og tilsæt æggene i indsatsen (kan med fordel udklækkes i separat skål inden). Juster evt. varmen så vandet damper, men ikke koger.
-
3Pocher æggene i mellem 3-4½ minutter alt efter ønsket konsistens fra bløde til faste.
-
4Imens æggene pocherer, moses ½ avocado sammen med en smule citronsaft og krydret med salt, peber og evt. lidt chiliflager.
-
5Kom avocadomosen ovenpå brødet sammen med et par halverede cherrytomater, 1 pocheret æg og karse til pynt.