Pocherede ferskner med mandelcreme og Amaretti-kager

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Pocherede ferskner med mandelcreme og Amaretti-kager
Dette er en skøn, portionsanrettet dessert, du kan servere for dine gæster som afslutning på en dejlig middag. Den består af møre og aromatiske ferskner, som pocheres i ovnen, der får selskab af cremet mascarpone med smag af mandel og Amaretti-kager. Amaretti er en klassisk, italiensk kage, der passer perfekt til denne dessert, men du kan sagtens erstatte dem med makroner eller en anden sprød kage.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Pocherede ferskner:
  • 4 ferskner, medium størrelse (evt. skåret til så de passer i minegryderne)
  • v4 spsk. mandellikør, fx Disaronno
  • 75 g honning
  • 2 dl vand
  • 1 vaniljestang, flækket
Mandelcreme:
  • 150 g mascarpone
  • 1-2 spsk. mandellikør, fx Disaronno
  • 1 spsk. flormelis
  • 45 g Amaretti-kager (kan erstattes med makroner eller en anden sprød kage)
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 200°C
  • 2
    Lav siruppen til de pocherede ferskner ved at blande mandellikør, honning, vand og vaniljestang sammen i en kasserolle. Lad den simre svagt til honningen er opløst. Fjern vaniljestangen.
  • 3
    Placer en fersken i hver minigryde, og overhæld dem med sirup. Læg låg på, og bag dem i ovnen i 30 minutter.
  • 4
    Fjern låget og bag i yderligere 10 minutter, så siruppen reducerer en smule. Tjek om fersknerne er møre med en skarp kniv. Når de er færdige, afkøles de en smule. Du kan eventuelt skære den op og fjerne ferskenstenene inden servering.
  • 5
    Imens laves mandelcremen ved at blande mascarpone, mandelikør og flormelis sammen.
  • 6
    Når du er klar til at serverer, anrettes hver minigryde med en skefuld mandelcreme drysset med smuldrede Amaretti-kager.
 
Tip:
Desserten kan også laves alkoholfri ved at erstatte mandellikøren med en smule mandelaroma.
 
 
Le Creuset