- Frugt
Ingredienser
- 4 ferskner, medium størrelse (evt. skåret til så de passer i minegryderne)
- v4 spsk. mandellikør, fx Disaronno
- 75 g honning
- 2 dl vand
- 1 vaniljestang, flækket
- 150 g mascarpone
- 1-2 spsk. mandellikør, fx Disaronno
- 1 spsk. flormelis
- 45 g Amaretti-kager (kan erstattes med makroner eller en anden sprød kage)
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 200°C
-
2Lav siruppen til de pocherede ferskner ved at blande mandellikør, honning, vand og vaniljestang sammen i en kasserolle. Lad den simre svagt til honningen er opløst. Fjern vaniljestangen.
-
3Placer en fersken i hver minigryde, og overhæld dem med sirup. Læg låg på, og bag dem i ovnen i 30 minutter.
-
4Fjern låget og bag i yderligere 10 minutter, så siruppen reducerer en smule. Tjek om fersknerne er møre med en skarp kniv. Når de er færdige, afkøles de en smule. Du kan eventuelt skære den op og fjerne ferskenstenene inden servering.
-
5Imens laves mandelcremen ved at blande mascarpone, mandelikør og flormelis sammen.
-
6Når du er klar til at serverer, anrettes hver minigryde med en skefuld mandelcreme drysset med smuldrede Amaretti-kager.