
Pocherede pærer er en dejlig, nem dessert. Server pærerne med en god kugle vaniljeis og en chokoladesauce, så har du den klassiske dessert Poire Belle Hélène. Skal pærerne gøres ekstra luksuriøse, så tilsæt en smule safran. Den tørre safransmag gør sig rigtigt godt i denne sammenhæng.
HOVEDINGREDIENSER
- Frugt
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 1 L vand
- 300 g sukker
- 2 spsk. ingefær i grove tern
- 1 citron
- 2 kanelstænger
- 8 kardemommekapsler
- 10-12 små, faste pærer
-
Fremgangsmåde
-
1Bring vandet i kog sammen med sukker, ingefær, citron i skiver og kanelstænger.
-
2Lad det koge til sukkeret er opløst. I mellemtiden skrælles pærerne.
-
3Sænk pærerne i lagen. Lad dem simre i ti minutter, hvorefter de blot skal trække færdige i lagen til de er møre.
-
4Server pærerne med chokoladesauce og en god vaniljeis.
-
5Tip:
-
6Pærerne kan med fordel laves i god tid og opbevares i et sylteglas.