- Grøntsager
Ingredienser
- 2 bagekartofler
- 4 spsk. smør + ekstra til pensling
- 1 løg, halveret og skåret i tynde skiver
- Salt og peber
- Frisk persille til pynt, finthakket
-
Fremgangsmåde
-
1Varm ovnen op til 200 °C
-
2Skræl kartoflerne og sær dem i ultratynde skiver på et mandolinjern.
-
3Kom den i en gryde og dæk dem med saltet vand. Bring i kog og blanchér dem i 2 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle af
-
4Varm støbejernspanden op ved middel varme og smelt 2 spsk. smør heri. Tilsæt løg og steg dem til de er bløde.
-
5Skru lidt ned for varmen og fortsæt med at stege mens du jævnligt rører i løgene. Når løgene har karamelliseret, hæld dem i en skål og lad dem køle af
-
6Kom endnu 2 spsk. smør i den tomme pande og lad det smelte.
-
7Arrangér 1/3 af kartoflerne i bunden af panden og krydr med salt og peber. Dæk dem med halvdelen af de karamelliserede løg. Gentag med fremgangsmåden med kartofler og løg og slut af med den sidste del af kartoflerne.
-
8Pensl toppen med en smule smeltet smør. Krydr med salt og peber Bag i ovnen i 10 til 12 minutter. Kartoflerne skal være gyldenbrune
-
9Løsn kartoflerne fra panden med en tynd patelkniv og overfør dem forsigtigt til et fad. Drys med persille og server den varm