Pommes Lyonnaise

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Pommes Lyonnaise
Måske lyder kartofler og løg ordinært, men denne ukomplicerede ret forvandler disse ydmyge basisvarer til ekstraordinært tilbehør på middagsbordet. Retten opstod i byen Lyon, der befinder sig i Rhône-Alpes-regionen, hvor dygtige kokke fandt ud af at mestre teksturen og udseendet af denne ret. Hemmeligheden er at forkoge kartoflerne i saltet vand, før man arrangerer dem i en støbejernspande. Derefter bages de i ovnen til de er gyldne og sprøde. Pommes Lyonnaise passer rigtig godt som tilbehør til stege eller bøffer.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 bagekartofler
  • 4 spsk. smør + ekstra til pensling
  • 1 løg, halveret og skåret i tynde skiver
  • Salt og peber
  • Frisk persille til pynt, finthakket
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm ovnen op til 200 °C
  • 2
    Skræl kartoflerne og sær dem i ultratynde skiver på et mandolinjern.
  • 3
    Kom den i en gryde og dæk dem med saltet vand. Bring i kog og blanchér dem i 2 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle af
  • 4
    Varm støbejernspanden op ved middel varme og smelt 2 spsk. smør heri. Tilsæt løg og steg dem til de er bløde.
  • 5
    Skru lidt ned for varmen og fortsæt med at stege mens du jævnligt rører i løgene. Når løgene har karamelliseret, hæld dem i en skål og lad dem køle af
  • 6
    Kom endnu 2 spsk. smør i den tomme pande og lad det smelte.
  • 7
    Arrangér 1/3 af kartoflerne i bunden af panden og krydr med salt og peber. Dæk dem med halvdelen af de karamelliserede løg. Gentag med fremgangsmåden med kartofler og løg og slut af med den sidste del af kartoflerne.
  • 8
    Pensl toppen med en smule smeltet smør. Krydr med salt og peber Bag i ovnen i 10 til 12 minutter. Kartoflerne skal være gyldenbrune
  • 9
    Løsn kartoflerne fra panden med en tynd patelkniv og overfør dem forsigtigt til et fad. Drys med persille og server den varm