Provancalsk grøntsagsgryde

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Provancalsk grøntsagsgryde
Støbejern er også velegnet til grønne gryderetter. Prøv fx en provancalsk gryde med masser af grøntsager.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • Olivenolie
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 4 tomater
  • 1 håndfuld hestebønner (eller grønne bønner)
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • Salt og peber
  • 1 bundt rød og grøn basilikum
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Sæt gryden på medium blus i 5-7 minutter og tilsæt derefter 3 spsk. olivenolie.
  • 2
    Skær aubergine, courgette og peberfrugt i grove tern.
  • 3
    Tomater skæres i kvarte og bønner skæres i grove stykker.
  • 4
    Kom løg og auberginestykker op i gryden, og lad dem stege til auberginen er ved at blive mør. Tilsæt hvidløg og krydr med salt og peber.
  • 5
    Tilsæt rød og gul peberfrugt, bønner og dernæst courgetterne. Lad dem stege i 5 minutter til de blive bløde.
  • 6
    Tilsæt tomaterne og lad det hele simre i 10 minutter ved lav varme. Smag til med salt og peber.
  • 7
    Riv basilikumbladene ud over grøntsagerne. Vend det hele godt og hæld til sidst et par dråber god olivenolie over. Server med groft brød.