Quiche med butternut squash, salvie og fetaost

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Quiche med butternut squash, salvie og fetaost
Smagsrigt fyld med karamelliseret butternut squash og salt fetaost gør denne quiche perfekt til en lille sammenkomst. Gem resterne til en lækker madpakke næste dag.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
  • Æg
  • Mel
  • Ost
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Til dejen:
  • 250 g mel med lavt glutenindhold
  • 1 nip salt
  • 125 g smør, koldt, i tern
  • 45 ml mælk
Til fyldet:
  • 350 g butternut squash i tern
  • 125 ml mælk
  • 125 ml creme fraiche
  • 2 store æg
  • 60 g fetaost
  • 2 spsk. salvie, hakket
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Til dejen:
  • 2
    Forvarm ovnen til 180 °C. Bland mel og salt sammen. Lav en fordybning i midten, og tilsæt smør. Gnid smør og mel sammen med fingerspidserne, indtil blandingen ligner fine brødkrummer. Tilsæt mælk, og rør rundt i massen med en gaffel, til der dannes en dej. Rør ikke i dejen længere end højst nødvendigt. Pak den i film, og flad den ud til en cirkel. Sæt den i køleskabet i 20 minutter.
  • 3
    Drys mel på bordet og på dejen, og rul den ud med en kagerulle, til den er 2 mm. Smør en tærteform på 28 cm, og læg mørdejen på bunden og siderne. Pres dejen ud i tærteformen, og trim overskydende dej. Prik bunden med en gaffel, og dæk den med bagepapir. Fyld op med bagebønner og blindbag i 20 minutter. Tag det ud af ovnen. Fjern bønnerne og bagepapiret. Bag i yderligere 10 minutter. Tag den ud, og lad den køle af.
  • 4
    Til fyldet:
  • 5
    Forvarm ovnen til 180 °C. Opvarm en stor stegepande med lidt olivenolie. Steg butternut squash i portioner til den er gylden, smag til, og sæt den til side. Pisk mælk, creme fraiche og æg sammen, smag til, og tilsæt hakket salvie.
  • 6
    Læg din butternut squash i tærten og drys feta henover. Hæld æggeblandingen ud over tærten, og bag i 45 minutter, til den er gylden og fast, men midten er stadig undertilberedt. Tag tærten ud af ovnen, og afkøl den på en bageplade eller -rist.
  • 7
    Serveres med en frisk grøn salat til.