- Mel
Ingredienser
- 100 g smør
- 200 g hvedemel
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. hørfrø
- 6 æg
- 3 spsk. fløde eller mælk
- 1 spsk. tørret oregano
- salt og peber
- 80 g serranoskinke
- 100 g soltørrede tomater i olie
- 100 g revet emmentaler
-
Fremgangsmåde
-
1Bland smør og mel sammen, til det ligner brødkrummer. Tilsæt æg, salt og hørfrø og rør, til dejen samler sig. Form dejen til en kugle med hænderne, pak den ind i film og læg den på køl i en halv times tid.
-
2Tænd ovnen på 200° C.
-
3Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform (26 cm). Prik dejen forsigtigt med en gaffel, og dæk kanterne til med stanniol, som du ”krammer” rundt om dej og form – det forhindrer kanterne i at glide ned under bagningen.
-
4Forbag bunden i 10 minutter, og lad den køle lidt af i formen på en bagerist.
-
5Pisk æggene til fyldet sammen med fløde og tørret oregano, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over bunden i tærteformen.
-
6Riv skinken i strimler, og fordel dem i formen. Tag tomaterne op af olien, og hak dem groft. Fordel dem over quichen, og drys med revet emmentaler.
-
7Bag quichen i 25 minutter, til den er fast, gylden og sprød. Server gerne med en grøn salat.