Quiche med serranoskinke

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Quiche med serranoskinke
Lækker og nem opskrift på tærtedej og fyld af serranoskinke, emmentaler og soltørrede tomater.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Dej:
  • 100 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. hørfrø
Fyld:
  • 6 æg
  • 3 spsk. fløde eller mælk
  • 1 spsk. tørret oregano
  • salt og peber
  • 80 g serranoskinke
  • 100 g soltørrede tomater i olie
  • 100 g revet emmentaler
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Bland smør og mel sammen, til det ligner brødkrummer. Tilsæt æg, salt og hørfrø og rør, til dejen samler sig. Form dejen til en kugle med hænderne, pak den ind i film og læg den på køl i en halv times tid.
  • 2
    Tænd ovnen på 200° C.
  • 3
    Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform (26 cm). Prik dejen forsigtigt med en gaffel, og dæk kanterne til med stanniol, som du ”krammer” rundt om dej og form – det forhindrer kanterne i at glide ned under bagningen.
  • 4
    Forbag bunden i 10 minutter, og lad den køle lidt af i formen på en bagerist.
  • 5
    Pisk æggene til fyldet sammen med fløde og tørret oregano, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over bunden i tærteformen.
  • 6
    Riv skinken i strimler, og fordel dem i formen. Tag tomaterne op af olien, og hak dem groft. Fordel dem over quichen, og drys med revet emmentaler.
  • 7
    Bag quichen i 25 minutter, til den er fast, gylden og sprød. Server gerne med en grøn salat.